Sünnipäeva õhtusöök

Reedel oli meil sünnipäeva õhtusöök. Tahtsime, et oleks mõnus olemine, aga süüa saaks sama hästi kui restoranis. Tegime 4 käigulise õhtusöögi, mille valmistamine võttis aega poolteist päeva. Kuna seltskonna suuruseks 10 inimest, siis pidi tegema suuremad kogused. Tunnistan, et olin lõpuks väga väsinud aga samas ka rahul kulutatud ajaga, sest toidud külalistele maitsesid. Menüü valik oli lihtne, sest sooviti pearoaks kana või siga. Kuna olin just head sealiharulli teinud, siis valisin selle. Esimeseks käiguks oli vinnutatud seasink ja mozarella salat ja teiseks sibulasupp. Praeks tegin sealiharulli ja selle kõrvale kartulivormi, minisparglid ja ahjutomatid pestoga. Magustoiduks olid punasesõstra-beseekook, kirju koer ja puuviljad. Katsetamised soovitan jätta muudeks päevadeks ja külaliste saabudes pakkuda varem läbiproovitud toite. 








Retseptid:
Mozarella salat (lisasin maitseks ka pestot ja kasutasime Itaalia buffalo mozarellat)

Kastme liha juurde tegin natuke teisiti kui eelmine kord. Unustasin lihtsalt kastme jaoks vahukoore osta ja pidin siis midagi teisiti tegema. Pannil oli kolme liharulli praadimisest palju praevedelikku ja siis lisasin sinna hakitud šarlottsibulat ja sortsu konjakit. Keetsin sibulad pehmeks. Teises potis valmistasin valge põhikastme - võrdsetes osades võid ja jahu kuumutasin omavahel ja siis lisasin vispeldades külma piima. Segasin  valge kastme teise juurde, maitseks natuke soola ja pipart ja vedelikukoguse suurendamiseks supist üle jäänud kanapuljongit.

Pearoa serveerimise juures oli keeruline kõik 5 komponenti korraga kuumalt serveerida. Taldrikuid soojendada ei olnud ka võimalik. Enam vähem tulime toime.






Kartulivorm tuleb valmis küpsetada ja lasta jahtuda, sest jahtunult saab lõigata kenad ruudud. Enne serveerimist uuesti soojendada.


Lõpuks oli serveerijatel sööma hakkamisega nii kiire, et kena sättimise peale aega ei kulutanud. 


Edukaid koduseid õhtusööke kõigile!

Comments

Popular Posts