Kräsupea kook

Põhi:
400g hapukoort (20%)
4 muna (soovitavalt vabalt peetavate kanade munad)
4 dl suhkrut
6 dl nisujahu
1 tl soodat
6 spl kakaopulbrit
Vahele:
1 kg hapukoort (mul oli seekord ainult 800g ja tuli ka normaalne)
Glasuur:
200g võid
8 spl tuhksuhkrut
4 spl piima
4 spl kakaopulbrit
1 spl konjakit
natukene sidrunimahla

Retseptis on glasuuri ja hapukoort päris palju, sest see on kräsupea parim osa ja kellelegi ei meeldi, kui parima osaga koonerdatakse.

Tee nii:
  1. Soojenda ahi 180 C-ni.
  2. Klopi munad suhkruga. 
  3. Lisa hapukoor.
  4. Sega omavahel sooda, jahu ja kakopulber. 
  5. Lisa jahusegu muna-hapukoore segule.
  6. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele või 1 osa koogivormi ja teine osa ahjuplaadile. See osa mis läheb põhjaks ürita hästi õhuke teha, sest ta kerkib ahjus päris palju. Või siis jäta põhi üldse tegemata ja tee ilma põhjata kook kaussidesse.
  7. Küpseta 20-25 minutit, kuni tainas on kerkinud ka keskelt ja kui tikuga proovid, jääb tikk puhtaks. 
  8. Kui põhjad on jahtunud, lõika ühest osast taignast kuubikud. 
  9. Sega kuubikud hapukoorega ja tõsta põhja peale. 
  10. Tee glasuur. Sulata väikses potis või. Lisa suhkur, piim ja kakaopulber. Kui segu on ühtlane, lisa konjakit ja sidrunimahla. Need annavad head maitset ja lisavad läiget. Kindlasti ei tohiks nendega üle pingutada, eriti sidruniga. Kakaoglasuur ei peaks olema sidruni maitsega. Kui glasuur ei taha ühtlane olla ja peale jääb eraldi rasvakiht, siis lisa veel suhkrut. Kuumuta glasuuri segades, kuni glasuur on ühtlane. Lusika pealt peaks ühtlase nirena voolama (sarnane meele). 
  11. Jahuta segades glasuuri ja kui ta ei ole enam kuum, nirista koogile. 
  12. Pane kook külmkappi. Hea on kui ta saaks külmkapis olla üleöö või terve päeva. 





Comments

Popular Posts