Anna ja Simari Hispaania õhtusöök


Õhtusöögiks tegime karpe, kala, sparglit ja salatit. Peterselli pidi ostma just nii suure kimbu, sest väiksema hind oli 3 korda kõrgem. Peakokk oli Simar, mina tegin rohkem pilti..


Värsked karbid. Nimetus chirlas ja elavad vahemeres. Minu lemmikud on coquinas, proovige kui satute peale!
Kalaks on lubina, inglise keeles seabass. Eesti keeles mereahven?


Täiendavalt puhastame. Eelmine kord tegi müüja meie eest täitsa puhtaks.



Väga hea maitsete kombo erinevate toitude tegemisel – küüslauk ja petersell.

Kõigepealt lasime õli pannil kuumaks ja panime karbid õlisse. Lisasime küüslaugu ja peterselli. Pane pannile kaas peale ja hoia mõned minutid.

Kala jahuseks.

Vahepeal panime kala praadima. Kala on maitsestatud soola ja pipraga. Kala praeme ohtras oliiviõlis ja õlile lisame maitseks küüslaugutükid.

Karbid hakkavad lahti minema. Lisame valget veini mõnusa koguse, umbes klaasitäie väikese panni kohta. Karbid tulid väga head (nagu alati). Ainult sidrunit unutasime osta, mida on hea pärast peale pigistada nii karpidele kui kalale. Pole isegi tähtis mis sorti karbid parajasti saadaval, selline valmistusviis on alati sobinud.

Vein hakkab niimoodi mõnusalt vahutama.

Salati olen maitsestanud soola, pipra, oliiviõli ja balsamicoga. Salati sisse läksid täna paprika, tomat, rukola ja lambsalat.


Spargil oleme murdnud puitunud alumised otsad julges pikkuses ära. Keeduvee maitsestasime supilusikatäie suhkru ja paari teelusikatäie soolaga. Keeduaeg ca 5 min.

Kuumutasime sparglit veel pannil võiga ja lisasime natuke soola. Meie mõlema jaoks oli spargel parim osa õhtusöögist ja esimene asi mis otsa sai! Homme läheme ostame veel sparglit.
Magustoiduks on poes maistmiseks pakutud kook. Plancha de tofee. Nagu keeks aga pehmem ja mõnusam.








Comments

  1. Nii mõnus kokandusnurk. Tahaks läbi ekraani sööma hakata kohe:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts