Rannakarbid inspireerituna Gordon Ramsay retseptist
Gordon Ramsay kokaraamatust võtsin ühe hea sinimerekarpide retsepti. Natuke jälle muutsin - tüümianioksa asemel panen hakitud noort tüümiani. Ilma kooreta retseptidest on see seni parim.
Sinimerekarbid koorekastmes retsept asub siin.
Vaja läheb:
1 võrgutäis rannakarpe
200ml valget veini
100g peenelt hakitud šarlottsibulat
paar peenelt hakitud küüslauguküünt
1 loorberileht
natuke musta pipart
suur peotäis hakitud noort tüümiani
suur peotäis peenelt hakitud lehtpeterselli
Tee nii:
1. Pese ja kuivata petersell ja tüümian. Haki need hästi peeneks.
2. Haki šarlottsibulad ja küüslauk väikesteks ühesuurusteks tükkideks.
3. Puhasta karbid: tõmba ära „habe“ ja vajadusel kraabi karbid puhtamaks. Kui karbid on liivased, võib nad panna natukeseks soolvette likku. Nii lähevad karbid lahti ja saab ära loputada. Loputa puhastatud karbid külma vee all. Viska ära katkised ja surnud karbid. Karp on surnud, kui ta on lahti ja ei läbi koputamistesti. Peale karbi vastu lauda koputamist peaks karp sulguma.
4. Pane kõik komponendid peale karpide potti: vein, sibul, küüslauk, loorberi leht, pipar, tüümian, petersell.
5. Aja keema ja lase sibulal pehmeneda.
6. Kui kuumus on saavutatud ja vedelik aurab tugevalt, lisa karbid. Kata kaanega.
7. Auruta kaane all mõned minutid, kuni karbid on lahti. Võid vahepeal segada.
8. Lase hea maitsta!
Sinimerekarbid koorekastmes retsept asub siin.
Vaja läheb:
1 võrgutäis rannakarpe
200ml valget veini
100g peenelt hakitud šarlottsibulat
paar peenelt hakitud küüslauguküünt
1 loorberileht
natuke musta pipart
suur peotäis hakitud noort tüümiani
suur peotäis peenelt hakitud lehtpeterselli
Tee nii:
1. Pese ja kuivata petersell ja tüümian. Haki need hästi peeneks.
2. Haki šarlottsibulad ja küüslauk väikesteks ühesuurusteks tükkideks.
3. Puhasta karbid: tõmba ära „habe“ ja vajadusel kraabi karbid puhtamaks. Kui karbid on liivased, võib nad panna natukeseks soolvette likku. Nii lähevad karbid lahti ja saab ära loputada. Loputa puhastatud karbid külma vee all. Viska ära katkised ja surnud karbid. Karp on surnud, kui ta on lahti ja ei läbi koputamistesti. Peale karbi vastu lauda koputamist peaks karp sulguma.
4. Pane kõik komponendid peale karpide potti: vein, sibul, küüslauk, loorberi leht, pipar, tüümian, petersell.
5. Aja keema ja lase sibulal pehmeneda.
6. Kui kuumus on saavutatud ja vedelik aurab tugevalt, lisa karbid. Kata kaanega.
7. Auruta kaane all mõned minutid, kuni karbid on lahti. Võid vahepeal segada.
8. Lase hea maitsta!
Comments
Post a Comment