Hele sibulasupp



Seda suppi õppisime tegema Heimar Kuuskleri juhendatud Oma Maitse koolitusel. Panin pealkirjaks hele sibulasupp, sest teinekord teen tumedat ka, mida FCI kursusel õppisin. Supid on tegelikult täiesti erinevad, aga mõlemad väga head.

Vaja läheb suure potitäie supi jaoks:
  • 800g šarlottsibulaid;
  • 600ml kuiva valget veini;
  • 100g võid;
  • natuke õli;
  • kimp noort tüümiani;
  • peotäis värsket salveid;
  • 50g peenelt hakitud küüslauku;
  • soola, suhkurt, pipart;
  • 4 liitrit kanapuljongit (kanakonte, porgandit, sibulat, sellerit, loorberileht, tüümian, terapipar);
  • selle supikoguse kohta u 2 ciabattat ja hunnik värskelt riivitud parmesani.
Lisaks läheb supi tegemise jaoks vaja aega - koos puljongi keetmisega arvesta kokku kuni 5 tundi.

Tee nii:
1. Tee kanapuljong. Selleks ostsime 3 pakki kanatiibu, aga parem oleks seda teha ilma nahata kontidest. Kui kasutad tiibu, siis tuleb hoolikalt rasv ja mustus ära koorida. Pane kanatiivad potti ja lase külm vesi peale. Vett pannakse puljongi tegemisel nii, et vesi katab kondid. Me panime rohkem vett ja saime lihtsalt natuke nõrgema puljongi. Lase keema tõusta ja koori pealt mustus ja rasv. Keera kuumus madalaks, et õrnalt mullitama jääks. Lisa hakitult 1 suur porgand, sellerivars, sibul, loorberileht, tüümian ja terapipar. Võib lisada näiteks ka küüslauku ja porrut. Keeda tasasel tulel 2 tundi. Kurna läbi sõela. Mis üle jääb, säilita külmkapis.
2. Haki sibulad ribadeks.
3. Kuumuta sibulaid natukese õli ja 100g võiga pannil klaasjaks.
4. Lisa valge vein ja keeda 10 minutit.
5. Pane sibulad veiniga ja puljong potti. Lisa hakitud tüümian ja salvei. Keeda ca 2 tundi.
6. Lisa peaaegu valmis supile peenelt hakitud küüslauk ja maitsesta soola ja suhkruga.
7. Lõika ciabattast 1cm paksused viilud, määri need oliiviõliga ja rösti 200C ahjus kuldseks. Pane saiadele mõnuga värskelt riivitud parmesani. Pane saiad juustuga taldriku keskele supi sisse. 
Supp muutub iga soojendamiskorraga aina paremaks, aga palju soojendada ei saa, sest ta saab lihtsalt otsa.








Aitäh kõigile sööjatele - kiitjatele! Koka rõõm, kui pott kenasti tühjaks saab.

Comments

Popular Posts