Krõbedate ja kuldsete friikate tegemise õpetus

Heade friikartulite tegemine nõuab täpsust. Sellisel meetodil tehakse friikaid nii, et nad jääksid pealt kuldsed ja krõbedad ja seest pehmed ja mahlased. Jagan FCI-s saadud õpetust.

Vaja läheb:
-tärkliselisi kartuleid
-kõrge suitsemispunktiga õli
-soola

Tee nii:
1. Lõika kartulid ca 7 cm x 1 cm pulkadeks. Loputa veega.
2.  Aja vesi keema (ilma soolata) ja keeda friikaid 2 minutit. Kuivata pulgad köögipaberiga.
3. Fritüüri 135 C õlis 3 minutit. Pane kartulid küpsetuspaberile ja külma.
4. Fritüüri 175 C õlis 2-3 minutit kuni kartulid on kuldpruunid. Raputa peale soola ja pane paberile, mis imaks üleliigse rasva.

Nipp: pane õli sisse korraga ainult natukene kartuleid, et temperatuur ei langeks. Kui temperatuur langeb, ei moodustu kartulitele krõbedat pealispinda ja kartulid imavad liiga palju õli.






Comments

Popular Posts