Suupisted parmesani, rukola, meloni ja prosciuttoga

Selliseid suupisteid pakkus Carmen catering ühel üritusel ja kuna maitsesid hästi, siis proovisin kodus järgi teha. Tulidki sama head.

Võib tekkida küsimus, miks üldse kõik need head asjad omavahel kokku panna. Võib ju kõike ka eraldi süüa ja serveerida. Samas ka saia peal need sobivad kuidagi väga mõnusalt. 

Vaja läheb:
  • 1 pikk prantsuse baguett
  • praadimiseks õli
  • ca pool tassi jämedalt riivitud parmesani
  • ca pool tassi peenelt hakitud rukolat
  • pool suuremat melonit (poes enamasti on magusam ja parem melon kallim - saab selle järgi valida, kokkuvõttes tuleb sul hinnavahe võibolla paarkümmend senti)
  • head vinnutatud sinki (Serrano)

Tee nii:
  1. Lõika värskest baguettis terava noaga õhukesed viilud
  2. Prae viile kummaltki poolt vähese oliiviõliga kaetud pannil. Eesmärk on lihtsalt natukene külgi praadida. Peavad jääma pehmeks. 
  3. Riivi parmesan, haki rukola, puhasta ja lõigu melon ja lõika singiviilud väiksemaks. Melonist lõika ca 1 cm x 3 cm suurused tükid.
  4. Sega omavahel rukola ja parmesan ja pane saiadele. 
  5. Keera rink ümber melonitüki ja pane kõige peale.  
Mõistlik on teha kaks vaagnat: üks ilus külalistele ja teine endale kohe söömiseks. 




Väike ostunipp ka: Stockmannis müüakse seda lahtiselt ka ja tuleb ainult öelda, mitu viilu soovid. Kilohind on veerandi või kolmandiku võrra odavam, kui viilutatud ja pakendatud singil.

Comments

Popular Posts