Või ja küüslauguga praetud spargel
Tegemist on tõelise 10 minuti roaga. Vaja on sparglit (pildil 500g pakk), oliiviõli, võid, paar küüslauguküünt, soola, pipart ja soovi korral õige pisut jahvatatud tšillit.
Kiirelt saab tehtud nii:
1. Pane vesi koos soolaga keema. Soolasus on sama nagu mereveel.
2. Murra sparglil puitunud otsad. Nad murduvad ise just õige koha pealt.
3. Kui vesi keeb mulliga, pane sparglid potti.
4. Pane pann tulele.
5. Viiluta paar küünt küüslauku.
6. Pane pann tulele pannile mõnuga oliiviõli, suur tükk võid ja viilutatud küüslauk.
7. Küpseta küüslauk võis aga ära pruunista.
8. Testi spargli küpsust noaotsaga ja kui spargel on peaaegu pehme, võta veest välja ja pane pannile. Võid keeduveest spargli otse jääkülma vette panna, nii säilib heleroheline värvus. Pane spargel pannile ja glasuuri või, õli ja küüslaugu seguga. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral natukese tšilliga.
Kiirelt saab tehtud nii:
1. Pane vesi koos soolaga keema. Soolasus on sama nagu mereveel.
2. Murra sparglil puitunud otsad. Nad murduvad ise just õige koha pealt.
3. Kui vesi keeb mulliga, pane sparglid potti.
4. Pane pann tulele.
5. Viiluta paar küünt küüslauku.
6. Pane pann tulele pannile mõnuga oliiviõli, suur tükk võid ja viilutatud küüslauk.
7. Küpseta küüslauk võis aga ära pruunista.
8. Testi spargli küpsust noaotsaga ja kui spargel on peaaegu pehme, võta veest välja ja pane pannile. Võid keeduveest spargli otse jääkülma vette panna, nii säilib heleroheline värvus. Pane spargel pannile ja glasuuri või, õli ja küüslaugu seguga. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral natukese tšilliga.
Comments
Post a Comment