27 August 2012

Kohupiimakook Digestive küpsise põhjaga


Leidsime külmkapist sama päeva kuupäevaga Ricotta kohupiimad ja tavalised lahajad sõmerad kohupiimad. Kasutasime koogi tegemiseks ühte toorjuustukoogi retsepti ja kohandsime vastavalt külmkapi sisule.  Kook tuli ülihea, sööjad kiitsid. Tegime suure koogi ja komponente panime topeltkoguse. Kirjutan siia väikese (23cm) koogivormi kastuamise kogused. Selle koogi puhul ei ole vaja grammi täpsusega koguseid jälgida ja komponente võib välja vahetada, näiteks teha toorjuustukook kohupiimakoogi asemel.

Vaja  läheb:
  • 500g sõmerat kohupiima
  • 150g hapukoort
  • 2 muna
  • 150g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • 100g rosinaid
  • 1 sidrun
  • 250g Digestive küpsiseid
  • 125g võid
Tee nii:
  1. Pane ahi pöördõhuga režiimile 180C peale.
  2. Määri lahtikäivate servadega ahjuvorm võiga või pane enne vormi põhja küpsetuspaber.
  3. Pane või pliidile sulama madalale kuumusele.
  4. Purusta Digestive küpsised (alati võib ka muude küpsistega). Seda on hea teha köögikombainis.
  5. Sega purustatud küpsised sulavõiga, suru segu vormi põhja ja tõsta ahju. Lase põhjal ahjus küpseda, kuni katet segad.
  6. Sega kokku munad, kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur, maisitärklis ja rosinad. 
  7. Riivi segu hulka sidruni koor. Kasuta spetsiaalset tsitruseliste riivi või kata riiv toidukilega ja niimoodi riivides jääb riivitud sidrunikoor kile peale, mitte riivi aukudesse. 
  8. Lõike sidrun keskelt pooleks ja lõika keskelt kaunistuseks sidruniviilud. Üle jäänud osast pigista mahl kohupiimasegu hulka.
  9. Võta põhi ahjust välja, vala kohupiimasegu peale ja pane uuesti ahju. Keera temperatuur 160C peale. 
  10. Küpseta ca 30 minutit, võtta korraks ahjust välja ja pane sidruniviilud kaunistuseks peale.
  11. Küpseta veel ca 30 minutit. 
  12. Lase koogil enne serveerimist jahtuda. Säilita külmkapis.


Häid koduseid kooke!

No comments:

Post a Comment