Kodune kartulisalat
Vaja läheb (jätkus kenasti 10 sööjale):
- 14 keskmist kartulit (vaata kartulikoti tagant, kas kartul sobib salatisse)
- 6 muna (soovitavalt vabalt peetavate kanade munad)
- 1 pikk suitsuvorst (oli üle 200g)
- 1 punane sibul
- 1 mugulsibul
- 1 pikk kurk (eelistan Eestimaist)
- hapukoort ja poe majoneesi pooleks, kumbagi ca 300g
- maitsesta soola ja suhkruga
- kaunistuseks rohelist sibulat (või murulauku)
Nagu retseptist näete, siis mulle meeldib lihtne salat. Ei ole hapukurki, õuna, porgandit, ega herneid.
Ega muud siin teha ei olegi vaja, kui kartulid ja munad keeta ja kõik asjad ära hakkida. Kartulid keeta pigem vähem kui rohkem, sest isegi õige sort võib laguneda. Munad keeta täiesti kõvaks (12 minutit) ja keeduvette võib panna soola, sest siis tuleb koor kergemini maha. Kooritud munasid võib säilitada vee sees.
Kõrvale paku kindlasti musta leiba. Eriti hea on muidugi värske kodune leib. Retsepti leiad siit.
Comments
Post a Comment