Õhtuks salat ja praetud kammkarbid porruvinegretiga


Täna õhtul pearoaks tegin Gordon Ramsay kokaraamatust kammkarpe porruvinegretiga. Tervitus siit endisele tööandjale - lahkumiskingiks saadud kokaraamat on kasutusel nagu näete :)

See roog ei ole midagi keerulist, aga siiski mul on tunne, et see ei tulnud selline nagu Gordon Ramsayl. Ei olnud lihtsalt nii hea kui oleksin tahtnud, võibolla tegin vinegreti liiga maitseka.  Porruvinegrett koosneb pannil hautatud porrust, mis on maitsestatud lisaks soolale ja piprale sinepi ja valge veini äädikaga. Selleks pane õli, 2 tl valge veini äädikat, Dijoni sinepit ja soola purki ja raputa. Vala osa kastmest hautatud porrule ja osa nirista taldriku servale. Kammkarbid on maitsestatud lihtsalt soola ja purustatud musta pipraga. Kammkarpe prae nii, et särinat kuuled kummaltki poolt 1 korra. Jaga kammkarp mõttes kolmeks osaks - ülemine ja alumine peaks olema valged ja keskelt läbipaistev. Selline on hea küpsusaste.

Üks suur värske salat kummalegi enne sooja toitu on alati õigel kohal. Salat tuleb muidugi maitsestada ka. Kõigepealt maitsestasin rohelise (valmis segu) oliiviõli, valge veini äädika ja soolaga. Maitse - peaks olema hea süüa ka ilma muude asjade lisamiseta. Kui juhtub, et paned liiga palju äädikat, lisa natuke suhkurt või siirupit. Salatikastet on õige kogus, kui kogu salat on kastmega kaetud aga kausi põhja eriti midagi ei valgu. Roheline salat peaks enne õli lisamist olema enam vähem kuiv. Lisaks rohelisele olid täna salatis lutserni idandid, tomat, paprika, roheline sibul ja petersell.




Head maitsvat ja tervislikku toitumist!

Comments

Popular Posts