Kanarinnak sinepise koorikuga


Peale suurt söömist Itaalias ja sünnipäevaroogasid, mis kõik kokku panid valutama nii pea kui kõhu, tuli isu millegi lihtsa ja kergema järgi. Võtsin poes erinevaid köögivilju ja kana. Kuna kodus olid sinep ja riivsai olemas, otsustasin teha midagi sarnast ühele FCI-is tehtud roale. Kastmega on jälle jama - kuna ei ole valmis loomalihapuljongit, siis ei saa kastet teha. Niisiis tänane õhtusöök on ilma kastmeta. Retsept ei sobi neile, kes ebatervislikku kana nahka ei söö.

Retsept kana jaoks on imelihtne. Kõigepealt aja pann kuumaks ja prae soola ja pipraga maitsestatud kana nahk krõbedaks. Siis pintselda Dijon sinepiga ja puista peale riivsaia. Küpseta 200C ahjus ca 20 minutit, kuni kana sisetemperatuur on 60C. Ilma termomeetrita saab kana küpsust vaadata selle järgi, kas august välja voolav vedelik on veel punane või enam mitte. Ahjust välja võetud kanal lase veel enne lahti lõikamist puhata. Nii jäävad mahlad kinni. 

Kana kõrvale tegin pannil vokitud köögivilju. Panin sisse sibulat, küüslauku, porgandit, sellerit, suvikõrvitsat, suhkruherneid ja erinevat värvi paprikaid. Sega köögivilju, kui nad küpsevad ja ära pruuniks prae. Maitsestasin soola ja poest ostetud magusa tšillikastmega. Mingi aeg maitsestasin köögiviljavokki hakitud tšilli ja aroomisoolaga aga nüüd olen üritanud kõik maitsetugevdajat sisaldavad asjad toitudest välja jätta. Poe tšillikastmest õnneks esmaspilgul midagi ebasobivat ei leidnud.

Selle roa valmistamine läheb võrreldes paljude muude asjadega suhteliselt kiiresti. Kõigepealt praadisin kana ja samal ajal kui kana ahjus oli, tegin köögiviljavoki. Hakkima peab siis muidugi kiiresti ja alustama ikka sibulast ja sellerist, mis esimesena pannile lähevad. Samal ajal kui esimesed asjad pannil, saab juba kiiresti järgmised hakkida. Kui kanafileelt kont enne küpsetamist ära võtta, läheb ka kiiremini. Samas kondiga koos küpsenud kana tuleb mahlasem. 




Tõeliselt lihtne viis kana tegemiseks.

Comments

Popular Posts