Salat kanafilee ja mozarellaga
Salatid mozarellaga ja/või kanafileega on tihedad külalised meie õhtusöögilaual. Mozarella peal armastame balsamico kreemi. Kanafileed armastame juustuga.
Ained:
2 kanafileed
päikesekuivatatud tomateid
125g mozarellat (soolvees)
3 tomatit
värsket basiilikut
lambsalatit (või muud salatit)
balsamico kreemi
külmpress oliiviõli
soola, pipart
Parmesani
jahvatatud paprikat ja tšillit või muud meeldivat maitseainet
Tegutsemisjuhis:
1. Pane ahi sooja 180 kraadi peale
2. Lõika kanafilee tükid väiksemaks niimoodi, et tükid oleksid enam vähem ühe paksused (küpseb ühtlaselt)
3. Prae kanafileed õliga määritud pannil kummaltki poolt. Maitsesta soola, jahvatatud paprika ja tšilliga. Ise kasutame selleks grillpanni, mida saab ka otse ahju panna. Suuremat kogust tehes paneme kana peale praadimist ahjupannile.
4. Viiluta mozarella. Riivi kanafilee tükkidele parmesani. Pane kanatükkide peale päkesekuivatatud tomatid ja mozarella. Pane ahju ja küpseta ca 10 minutit. Kanafileed võib teha ahjus muidugi ükskõik mis juustuga. Enamasti teengi mõne keskmise rasvasisaldusega kodumaise juustuga.
5. Pane taldrikutele salat. Salati peale tomativiilud ja mozarella viilud. Maitsesta balsamico kreemi, soola ja jahvatatud musta pipraga.Vala mõnuga peale külmpress oliiviõli.
Head isu!
Comments
Post a Comment