Täidetud omlett prantsuse moodi

Omlett on kiire, lihtne ja toitev hommikusöök. Muidugi kiirelt läheb siis, kui teha ühele, sest korraga saab teha ainult ühte omletti (või rohkem sõltuvalt sinu omletipannide arvust ja käte kiirusest). Kuigi omleti tegemine eriti aega ei võta (kui sa ei tee köögiviljadest täidist), siis valmistamiseks on vaja ikkagi rahulikku meelt ja kiirustada ei tohi. Kuigi mõnele inimesele meeldib well-done omlett, ei tähenda see seda, et omlett peaks olema pealt pruunks kõrvetatud. Minu lemmik kiirversioon täidetud omletist on tüümiani ja juustu omlett. Teine lemmik täitmisviis on sibula, paprika, tomati ja juustu omlett, aga see võtab rohkem aega, sest köögiviljad on vaja enne eraldi pannil pehmeks kuumutada. Lihasõprade omletitäidisesse võib lisada peekonit või sinki ja seenesõpradele seeni. Need sisud tuleb enne omletile asetamist teisel pannil praadida.

1 omleti jaoks läheb vaja:
  • 3 vabalt peetud kana muna;
  • lusikatäis võid;
  • soola ja pipart;
  • omletipanni ja spaatlit.
Minu lemmik täidisteks läheb vaja:
  • Juustu ja kuivatatud tüümiani;
  • Tomatit, paprikat, sibulat ja juustu.
Tee nii:
  1. Osta omletipanniks üks väike non-stick kattega praepann. Omletipanni ära pese, vaid tõmba peale kasutamist köögipaberiga puhtaks. Kui köögis söögitegijaid rohkem, siis oleks vist mõistlik omletipannile suurelt peale kirjutada, et ainult omleti jaoks. Olen proovinud kraabitud põhjaga panniga omletti teha ja see tõesti ei õnnestu.
  2. Kui paned täidise sisse sibulat ja muud, mis vajavad eraldi kuumutamist, siis tee seda enne omleti tegemist eraldi pannil.
  3. Klopi eraldi kausis lahti 3 muna. Võid lisada ka natuke vett.
  4. Sulata pannil lusikatäis võid. Pliidi kuumus peaks olema keskmine või madal.
  5. Vala sulanud või sisse lahtiklopitud muna. Maitsesta julgelt soola ja pipraga. Liiguta spaatliga munasegu pannil, et põhjas hüübinud muna lahti tuleks ja vedel asemele voolaks. Kui omletist üle poole on hüübinud, siis jäta liigutamine ja tao panniga tugevalt vastu pliiti, et põhi ühtlaseks läheks. See on oluline samm, et tuleks sile omlett. Jälgi ka kuumust ja piilu omleti põhja alla, et omlett ei pruunistuks. Eesmärk on saada omlett, mis oleks peale sile ja ühtlane ja hele. Omlett peaks olema mahlane ja suussulav.
  6. Nüüd pane ühele poolele täidis ja lase omletil hüübida sööja soovitud tasemeni. Mulle meeldib kui keskelt jääb mahlane ja pigem natuke vedelam kui täitsa küps.
  7. Serveeri nii, et ääred oleksid kõik taldriku poole ja sisu ei oleks nähtaval. Pildil ei ole kõige eeskujulikum variant seekord, sest tegin endale ja libistasin suvaliselt taldrikule.
  8. Söö kohe. Nii ei saa teha, et teed viis omletti valmis ja siis hakatakse koos sööma. Selleks ajaks on eelmised juba jahtunud, kui viimane valmis saab.







Ja kallid sõbrad ma söön teisiti ja teie tehtud tehtud omlette ikka ka. See siin on lihtsalt üks meetod. 

Comments

Popular Posts