Magustoidud 1

Oleme jõudnud oma kursusega magustoitudeni. Reedel olid kreemidega magustoidud. Täna tegime õunakooki, pirni-mandlikreemi kooki ja soolast sibulapirukat. Tegime lihtsat õunakooki prantsuse moodi. Järjekordne tõestus, et ilus väljanägemine on juba pool võitu. Taignad kookide jaoks tegime varem valmis, sest muidu ühe päevaga kõike ei jõua. Taignad peavad külmkapis olema ka vahepeal. Mulle meeldis teha tainast laua peal, mitte kausis. Muidugi on kõik kohad jahu täis.








Peale seda kui kook kotis ümber läks, nägi ta välja selline:


Reedel õnnestus hästi crème caramel. Keetsin pool vaniljekauna piimaga ja see andis väga hea tugeva maitse. Vt retsepti kodus tehtud postituses.






Ja veel ekleerid vahukoorega. Maitsesid nagu päris.



Käes on kursuse viimane nädal. Nii palju asju tahaks veel õppida, aga kahjuks kuuajalisse amatööride kursusesse kõik prantsuse köögi klassikad ei mahu. Olen hakanud aru saama, et söögitegemine võtab tohutult aega. Täna jõudsime 5 tunniga teha sisuliselt 2 ja pool kooki, niimoodi et taignad olid juba varem valmis.

Comments

Popular Posts