Magustoidud vol 2

Eilne koolipäev oli pühendatud moussedele ja sufleedele. Tegime valge ja tumeda šokolaadi moussed. Valge šokolaadi mousse on mul üldse üks lemmik magusaid asju. Ka seekord meeldis valge rohkem kui tume. Eriti hea oli mousse õhtul hiljem, kui ta oli piisavalt kaua külmkapis olnud. Moussede tegemine ei ole väga keeruline aga samas on seda väga lihtne ära rikkuda. Mul ei tulnud ka päris perfektne - šokolaadimousse kokkusegamisel oli kauss liiga külm ja osa šokolaadist tahkus ja mousse tuli pisikeste šokolaaditükkidega. Muidugi selline tekstuur oli ka väga mõnus ja vahel head asjad juhtuvadki, kui midagi nässu läheb. Serveerisime moussed klaasis, valge peidetud pruuni sisse.



Magusad sufleed tegime šokolaadi ja Grand Marnie likööri. Suflee segu tegemine on pigem lihtne, aga millegipärast nad ei küpsenud nad mul nii ilusaks ja ühtlaseks, kui oleks tahtnud. Maitse poolest olid väga head.


Tegime ka ühe soolase suflee juustuga. See tuli väga hea. Kuigi teeme kõik ühesuguse retsepti järgi, tulevad sufleed ikkagi küllaltki erineva maitsega. Mul õnneks tuli väga hea. Ilmselt tänu julgele maitsestamisele.


Õnneks oli eile tempo normaalne ja oli aega ka kõik need sufleed ära süüa. Mousseed tegime nii suure koguse, et sai kaasa ka võtta.

Täna õppisime torti tegema. Tegime tordipõhja ja lõikasime kihid. Niisutamiseks tegime vedela suhkrusiirupi ja vahele ja peale määrisime võikreemi.



Comments

Popular Posts