Roasting demol

Täna käisin peale koolipäeva ühe celebrity kodukoka demol, kes andis just välja röstimise teemalise kokaraamatu. Selle kirjutamine võttis tal koguni 5 aastat. Demo toimus kooli saalis, kus lava asemel on loomulikult köök.


Vahelduseks mulle meeldis näha midagi lihtsat, mida saab kodus retsepti järgi proovida. Põhiline idee, mida ta röstimise kohta jagas oli see, et päev või kaks enne röstimist raputada kana (või näiteks kalkun) üle soolaga. Kõigepealt sool võtab mahlada välja aga siis imab jälle sisse. Niimoodi tuleb kana hea ja mahlane ja pealt krõbe. See tuleb kodus järgi proovida ja vaadata mis erinevus on. Siis määrib ka vähem panne, kui röstida ainult ahjus, mitte kõigepealt panni peal. Pildil maitsmiseks antud kana hispaaniapärase Romesco kastmega. 

 

Lisaks kana röstimisele tegi ta väga häid röstitud köögivilju. Köövililjad laotas pannile ühe kihina, köögiviljade alla mõned oksad rosmariini, tüümiani ja paar loorberi lehte. Natuke õli ja soola ja pipart. Köögiviljade röstimine võtab aega kuni tund, niiet tasub olla kannatlik. Kui köögiviljad küpsed ja ahjust välja tulevad, siis panna peale ürdi-pähklisegu. See oli väga maitsev. Selle nimi on dukkah ja pärineb Egiptusest. Koriandiseemned, köömned, pipraterad ja seesamiseemned ta kõigepealt röstis pannil ja siis jahvatas. Veel läksid segusse metsapähklid, mint ja sool. Eriti head olid selle seguga porgandid.


Veel tegi täidetud sea sisefileed mis maitses hästi ja mida teha on imelihtne. Täidise sisse pani šarlottsibulad, spinati, parmesani, muskaati, punase pipra helbeid ja erinevaid värskeid ürte. Kastme tegi imelihtsasti panni peale jäänud osast, mille kraapis korralikult lahti sulavõiga. Kastmesse läksid veel brandi, kanapuljong ja vahukoor. Kes paksemat kastet tahab, saab teha jahuga.


Paar uut ideed koduseks toiduks saadud.

Comments

Popular Posts