Porgandid mündiga prae kõrvale


Jagan FCI-s õpitud meetodit kööviljade küpsetamiseks - À l’étuvé. See tähendab küpsetamist pannil küpsetuspaberi all niimoodi, et paberi keskel on auk ja vedelikku on 50% köögivilja kõrgusest. Köögiviljad sealjuures on pannil ühe kihina. Vee sisse käivad sool ja või. Kui vedelik on ära aurustunud siis köögiviljad on valmis. Sõltuvalt köögiviljade veesisaldusest võib vett vaja minna vähem või rohkem. 

À l’étuvé edasiarendus on glacer, mis võiks tõlkes olla glasuurimine/läikima panemine. Tegin oma porgandid just selle meetodiga. Erinevus on see, et veele lisatakse ka natuke suhkurt. Lõpus kui vedelik on aurustunud, siis või, suhkur ja sool moodustavad läikiva pinna köögiviljale. Lisasin lõpus maitseks münti, mis sobis väga hästi apelsinikastme ja pardiga.

Selliselt küpsetatud porgandid on tugevama porgandi maitsega ja võrreldes näiteks keedetud porganditega väga palju paremad. Ma ei ole seni ise suurem kuumutatud porgandite fänn olnud, eriti kui nad on keedetud ja vesised.

Pane ühesuurused porgandid ühe kihina pannile. Lisa vett pooles kõrguses, natuke soola, natuke suhkurt ja tükk võid. Voldi küpsetuspaber, lõika parajaks ja tee keskele auk ning kata sellega porgandid. Kui vesi on ära aurustunud ja porgandid küpsed, siis eemalda paber ja sega porgandeid pannil. Lisa hakitud münt. Kui pann on liiga kuiv, siis lisa võid. Kui tahad pealt küpsemaid porgandeid, siis kuumuta natuke kauem, et oleks pruunikad.

Fotod samm sammult:











Kuna toitusid on vaja ka kaunistada, siis jätsin ühe tipu alles, et pardiprae juurde panna.

Comments

Popular Posts