Tagasi kodus: šnitsel ja pannkoogid

Ajavahe tõttu tõusin täna hommikul kell 5, peale paari tundi magamist. Nüüd tagantjärgi võib öelda, et poleks pidanud voodisse minema nii vara, sest hommikul jäin uuesti magama alles 11 paiku. Kuna tahtsin midagi süüa teha ja otsisin niisama tegevust, siis tegin külmkapis leiduvast kahest munast pannkoogid ja grillisin paki kanafileed võileibade jaoks. Tahtsin õhtusöögiks midagi head ja koolis õpitut teha, aga kuna ärkasin alles pool 6, siis oli vaja leida midagi kiiret. Toidupoes ringi vaadates, et mida saaks kõige kiireimini valmistada, leidsin veise minutipihvid. Toiduvalmistamine käis väga kiiresti ja šnitslid tulid head mahlased.



Mida on vaja šnitslite jaoks:
2 õhukeseks tambitud veiseliha tükki
1 muna
jahu
riivsaia
õli, soola, pipart
sidrunit või laimi

Tegutsemisjuhis:
Valmista ette 3 kaussi:
1. jahu
2. muna, õli ja soola segu
3. riivsai




Kõigepealt maitsesta liha mõlemalt poolt soola ja pipraga. Siis kasta järjekorras kaussidesse alustades jahuga. Teisena muna-õli segusse ja viimasena riivsaia. Kõiki katteid tuleb panna just niipalju, et ära kataks. Üleliigne maha raputada.


Aja pann ja õli kuumaks ja kui šnitslid pannile paned, siis peaks olema särin kuulda. Ainus, mis saab valesti minna, on see kui läheb kõrbema, niiet küpseta keskmisel kuumusel.

Oluline on serveerida koos sidruni või laimi viiluga. 







Majoneesi tegemiseks läheb vaja:
1 munakollane
teelusikatäis valge veini äädikat (või maitse järgi)
teelusikatäis või rohkem Dijon sinepit
soola
õli

Vispelda munakollane äädika, sinepi ja soolaga. lisa segades õli. Kui tekib paras konsistents, on majonees valmis. Kui enam õli juurde ei saa panna ja õli jääb pinnale, siis on see "valmis" moment möödas. Maitse ja lisa kui tunned et midagi vähe. Valge veini äädika asemel võib kasutada ka punase veini äädikat või sidrunimahla.



Magustoiduks hommikused pannkoogid.



Comments

Popular Posts