Kohupiimakook "Juubeli" tordipulbriga


Kohupiimakook "Juubeli" tordipulbriga on paljude sõprade lemmik ja lõpuks saan selle siia blogisse ka panna. Seda kooki on tõesti lihtne teha ja isegi kui ideaalselt välja ei tule, maitseb ikka hästi. Täna näiteks mul jäi põhi vormi külge kinni. Sellega peab midagi ette võtma. Proovin järgmine kord näiteks küpsetuspaberit. Kui kellelgi on häid mõtteid ja kogemusi selles osas, siis palun jagada.

Põhja koostisained:
1 pakk "Juubeli" tordipulbrit
600g kohupiima (mina ostsin seekord teralist 5% kohupiima aga olen kasutanud ka kohupiimapastat)
3 muna
2 supilusikatäit suhkurt (kuhjaga)
riivitud apelsinikoort (tuleb väga hea ka ilma apelsinikooreta)
Kohupiima kogus ei ole ka nii oluline. Olen teinud sama kooki vahemikus 300-600g kohupiima, sõltuvalt kui palju näiteks 1 pakend sisaldab poes. Kui paned 400g kohupiima, siis pane 2 muna.

Katteks:
Väike pakk või suur pakk vahukoort (nii palju kui sulle meeldib)
Kuhjaga supilusikatäis suhkurt vahukoore sisse
Peale vaarikaid ja 2 apelsini  (või ainult vaarikaid või mandariini)
Külmutatud vaarikaid saab aastaringi ja tavaliselt teen ainult vaarikatega aga kuna apelsinid olid nii ilusad, siis seekord oli rõhk rohkem apelsinil.

Aja planeerimine:
Ettevalmistus ca 20 minutit
Ahjus 45-60 minutit
Jahtumine vähemalt tund (Teen tavaliselt varem valmis, näiteks eelmisel õhtul. Sa ei saa kuuma koogi peale lihtsalt vahukoort panna.)
Vahukoore tegemine ja kaunistamine ca 20 min

Tegutsemisjuhis:
Vispelda munad suhkruga ja sega hulka kohupiim. Määri vormi põhi võiga ja pane veel või tükikesi põhja ja pane või kihile peale pool pakki tordipulbrit. Siis pane kohupiima-muna segu, mille peale teine pool pakki tordipulbrit ja selle peale uuesti või. Kui või sulab ja seguneb tordipulbriga, siis läheb pruuniks ja suuremal temperatuuril ka krõbedaks. Küpseta ahjus 15 minutit 180 kraadiga (et pealt läheks natuke pruuniks) ja siis edasi 160 kraadiga umbes 45 minutit. Kui kook on keskelt üles tõusnud, siis on valmis. Kui ääred on kõrgemad ja sees on lohk, siis veel ei ole valmis. See on see mille järgi mina aru saan. Tavaline hambatiku trikk selle koogi puhul nii hästi ei tööta, sest kohupiim on keskel ja jääks ilmselt ikka natuke tiku külge.






Kaunistamiseks tee apelsinist fileed. Kahjuks ma ei teinud sellest pilti, aga üritan kirja panna. See ei ole keeruline asi, aga kui ei ole varem teinud, siis ei tule alati selle peale. Lihtne on teha nii:
1. Lõikan alt ja pealt sirge osa ära, et oleks viljaliha kenasti näha.
2. Toetan apelsini lauale (seda on nüüd kerge teha kuna alt on sile pind) ja lõikan noaga apelsinikoore ära, jälgides apelsini kuju. Peale igat lõiget keera apelsini natuke edasi ja lõika järgmine viil koort. Peamine, et apelsin ei oleks kooritud, sest siis oleks valget osa päris raske kätte saada.
3. Lõika fileed valge osa vahelt välja.

Kui kook on jahtunud, siis tee vahukoor ja ära unusta lisamast suhkrut. Kata kook vahukoorega ja pane peale vaarikad ja apelsinifileed. Hea on, kui kook enne serveerimist veel külmkapis saab olla. Vahukoor natuke taheneb ja marjad ja apelsinid vajuvad sisse.



 Andke siis teada, kuidas teie koogid välja tulevad! :)

Comments

Popular Posts