Lihatoidud


Kuna kursus on lühike, siis väga palju erinevaid lihatoite ei jõua teha, aga midagi siiski. Oleme teinud sealiha, lamba jalga ja täna olid kasutusel looma- ja veiseliha. Pildil on minu grillitud loomaliha steak, mis tuli ideaalne medium aga rohkem inimesi pidi seda mõistma medium-rarena. Täna räägiti sellest, kuidas igaühe jaoks on liha küpsusastmete tähendused erinevad, seda nii kokkade kui ka klientide silmis. Niiet kui tellite liha, siis ei saa pahane olla, kui ei ole täpselt sellise temperatuuriga, mida te ootate. Kui toitu presenteerisime, siis pidime ütlema mis küpsusastmega liha tegime ja siis Chef lõikas lahti ja vaatas kas on soovitud tulemus. Liha peale õige ruudustiku tegemine on minu jaoks lihtne aga paljudel keeb aju selle koha peal üle ja tekivad igasugused huvitavad mustrid. Liha juurde tegime friikaid ja Bearnaise kastet, mida tegin oma paarilisega kokku 4 korda, sest iga kord läks midagi nässu. Minul küpsesid munakollased ära, teine kord jäid tooreks ja minu paarilisel jäid ka tooreks. Kui kaste on katki, tuleb lihtsalt kõike otsast alustada. Kuna meie äädikavedelik sai ära kasutatud, siis asendasime selle sidrunimahlaga ja saime kastme ikkagi lõpuks tehtud. Friikad ei tulnud täna nii ideaalsed kui eelmine kord, aga siiski väga head. Panin täna viimasel küpsetamisel liiga palju friikaid korraga potti, mille tõttu õli temperatuur kukkus liiga palju ja friikad küpsesid natuke liiga kaua, et saada kuldset jumet ja ei saanud ka piisavalt vabalt õlis keerelda. Sööma hakates oli muidugi kõht tühi ja kõik maitses imehästi.

Veiseliha tegime valges kastmes seente ja sibulatega ja kõrvale maitsestatud riisi. Selline roog ei ole mul lemmik, aga arvestades, et tegemist on põhimõtteliselt jahukastme ja riisiga, oli tulemus hea.


Lamba jalast tegime stew. Liha on nii pehme, et katsudes läheb katki.


Sealiha küpsetasime ahjus võiga. Enne ahju panekut pruunistasime jälle pannil. Lihatüki peale panime paksu kihi võid ja see sulas ahjus. Mõne aja tagant võtsime liha ahjust välja ja kastsime. Ka sealiha tuli väga pehme. Kõik lihad on seni tulnud väga pehmed ja ei kujuta enam ette, et peaksin midagi suus nätsutama.


Comments

Popular Posts