Supipäev

Reedel oli koolis supipäev. Muidugi läks hästi, et ma sinna õigeks ajaks jõudsin, sest hommikul kuulsime uudistest, et meie rongid sõidavad aeglaselt tehniliste probleemide tõttu (jälle). Siis jooksin märja peaga otse autosse, et jõuda pool tundi varasemale rongile. Kael jäi kangeks aga koolis olin õigel ajal.

Tegime veise consommed köögiviljaga, prantsuse sibulasuppi ja farmeri stiilis köögiviljasuppi. Nautisin väga reedest koolipäeva ja supitegu. Kõik tuli kena ja maitsev.

Consomme tegemine oli huvitav ja aeganõudev. Õnneks tegime paar päeva tagasi puljongeid ja siis ei pidanud seda täna keetma. Puljongi puhastamiseks kasutatakse mingit valku, meie kasutsime täna purustatud kalkunit ja muna. Kalkun lihtsalt sellepärast, et oli parasjagu olemas. Segasime kalkuni, muna, julienned köögiviljad soola ja pipraga ja panime puljongisse. Lasime segul pinnale tõusta ja koorisime vahu. Tegime keskele augu ja jätsime pooleks tunniks õrnalt keema. Niimoodi puljong läheb puhtaks ja selgeks. Rasvakihi koorisime veel kuivatuspaberitega.



Teist suppi võiks nimetada talupojasupiks. See on tehtud ilma puljongita, lihtsalt veega. Lihaks on peekon.

 


Kõige lemmikum supp oli prantsuse sibulasupp, mida tegime natuke teistmoodi kui kodus. Nüüd õppisin kuidas saada sibulaid tumedaks ja tegime tummisema ja paksema supi. Kasutasime jahu, cherryt, marsalat ja puljongit. 






Päeva lõpus tegi chef lillkapsa-kreemsupi demo ja see supp oli ka väga väga maitsev. Selle jaoks on muidugi võimsat blenderit vaja. Supi tegemine on tegelikult lihtne - või ja sibulad pannile ja kuumuta aga ära kõrveta. Sinna hulka lillkapsad rõõsa koorega keema. Lõpus eralda koor ja blenderda muu osa. Siis saad koore juurde valada ja kontrollida supi paksust. Supp veel lasta läbi sõela ja ongi valmis. Kaunistuseks on praetud lillkapsaviilud.


Comments

Popular Posts