Sügiseselt soojendav kõrvitsapüreesupp

Esimest korda on meil päris oma kõrvitsad ja neid kasvas palju. Seega olen viimasel ajal katsetanud kõrvitsapüreesuppide tegemist ja proovinud paari erinevat  moodust. 
Põhilised koostisained on muidugi samad supis samad.










Mida panen supi sisse:
2 mugulsibulat
paar küüslauguküünt
korralik viil võid
õli
1 suur porgand
2 suurt kartulit (annab kreemisema konsistentsi)
suurem viil kõrvitsat
4-6 klaasi puljongit
muskaatpähklit
ürte - rosmariini ja tüümiani
soola, pipraid
umbes poole sidruni mahl (kui tahad kreemisema maitsega suppi siis pane selle asemel paar lusikatäit merevaiku)
serveerimiseks kõrvitsaseemneid
parmesanisõbrad võivad jälle riivitud parmesani peale panna

Tegutsemisjuhis:
1. Haki sibul ja küüslauk ning pane koos õli ja võiga potti. Kuumuta keskmisel kuumusel. Ära sibulat pruunista.
2. Koori ja tükelda kartulid ja porgand ja lisa sibulale. Lisa maitseained. Jäta hauduma kuni kõrvitsat tükeldad.
3. Lisa tükeldatud kõrvis ja sega läbi.
4. Lisa kuum puljong ja jäta kaane alla hauduma kuni köögiviljad on pehmed. See läheb ruttu, sest kartulid-porgandid on juba poolenisti küpsenud.
5. Lisa sirdunimahl, riivi muskaatpähklit ja tee saumiksriga püreeks.
6. Grilli kõrvitsaseemned kuumal kuival pannil.
7. Serveeri supp koos kõrvitsaseemnetega. Kõrvale sobivad hästi näiteks soojad ahjuvõileivad.






Head sügist!


Comments

Popular Posts