Neljas koolipäev


Täna anti meile pikem lõunapaus, et saaksime proovida ühe kursuse tehtud külma lauda. Eelnev ja järgmised paar pilti sellest.




Tavaliselt teevad karjäärikursuse õpilased family meali, mis õppeklassidesse kohale tuuakse. Järgmine foto on tänasest valikust. Tavalsielt kui õppeklassis sööme, siis on väiksem valik. Aga alati on olnud roheline salat, midagi köögiviljadest, midagi lihast ja kas riis või makaronid. Family meal toit on lihtne ja tehtud kogu koolile aga tühi kõht on kõige parem kokk ja siiani on mulle kõik asjad maitsenud. Mõeldud on ka taimetoitlaste peale ja vaagnatele on kirjutatud, kas tegemist on taimetoidu või lihaga.


Chefid vahetuvad ja täna oli stressivabam ja rahulikum päev. Kuigi ega me lõppkokkuvõttes sellepärast vähem ei jõudnud. Midugi kõik Chefid on väga professionaalsed ja tasemel ja mulle meeldib kõikidega töötada.

Täna oli kastmete päev. Tegime espagnole, fond de veau lie, bechamel, boardelaise ja chasseur. Bechameli kloppisime-keetsime umbes pool tundi ja see oli seda väärt. Chasseur ehk jahimeeste kaste oli ka väga hea, kuigi ma üldiselt loomalihapuljongiga tummiseid kastmeid ei armasta.

Täna Chef rääkis kuidas neil oli level 3 esimene tund ja 5 inimest nutsid. Arvestades, et seal võib neid olla kokku 15-20, on see päris suur hulk. Oletatavasti pidi asi olema selles, et mõnel on juba magistrikraad käes enne kui tuleb kokaks õppima ja siis inimesed mõtlevad liiga palju ja kui midagi ei tule perfektselt välja siis nutavad. Söögitegemises ei tohi liiga keeruliselt mõelda vaid vaja on lihtsat loogikat. Kui on mage siis lisa soola ja kui sul on vedelik ära aurustunud siis võta pott tulelt, kui sa ei taha pruunistada.  Ka ei tasu alati usaldada retsepte. Kui sul on ikkagi valesti, siis muuda midagi. Retsepte kirjutavad üles tihti sekretärid kes võivad eksida ja ka kokad ise võivad eksida lihtsalt numbrite või mõõtühikutega. Meid õpetatakse kasutama kõiki viite meelt.

Comments

Popular Posts