Kalamaksaõli?
Ma ei ole kunagi kalamaksaõli proovinud. Põhjus on imelihtne - tundub maitse poolest paha. Aga kuna paljudes kodudes on kalamaksaõli pudelid riiulil, siis mõtlesin jagada teiega Sille Poola artiklit, mille leiate siit. Sille kodulehel on muidugi ka hulk teisi põnevaid artikleid. Sellest artiklist leiab ka vastuse küsimusele, miks ei soovitata tuunikala palju süüa. Samuti saab teada, et rapsiõli ei ole toit.
Mida siis süüa? Oma artiklis nimetab Sille järgmised oomega 3 taimsed allikad: linaseemned, linaseemneõli, chia seemned, vaarikaseemned, primrose (pääsusilma) õli, kanepiõli, kanepiseemned, kreeka pähklid, kõrvitsaseemned, seesamiseemned, avokaadod, tumerohelised lehed sh kale, spinat, sinep ja paljud idandid.
Kui kala süüa, siis eelistagem alati reostamata merest püütud värsket kala. Mida kiiremini kala meie lauale jõuab, seda parem.
Head teadlikku toitumist!
Comments
Post a Comment