Kohevad kohupiimapannkoogid

Pannkooke vist armastavad kõik. Minu enda lemmikud on loomulikult ema tehtud pannkoogid aga vahel on hea teha ka teistmoodi. Kui käid Tallinnas kohvikus ja su kaaslasele väga maitsevad kohupiimapliinid, siis loomulikult üritad neid kodus järgi teha. Ja väga edukalt! Enam ei ole vaja kohvikus käia..

Retsept on väga lihtne ja tegelikult võib kohupiima ükskõik mille pehmega asendada, nagu me kõik ilmselt teame oma vanaemade pannkoogitegudest..

Olen kuulnud, et kuigi pannkoogid tunduvad lihtne teha, ei õnnestu see paljudel. Koogid lagunevad ja kõrbevad. Õnneks saab peale esimese koogi tegemist tainast korrigeerida. Ma tavaliselt esimese koogi söön ära ja vajadusel lisan midagi.

Vaja läheb:
2 muna
3 spl suhkrut
näpuotsatäis soola
õli
1 tuub kohupiimapastat
marju/moosi
pannkoogijahu
Kogusest jätkub 2-3 sööjale

Tegutsemisjuhis:
Sega lahtiklopitud munad suhkru, soola, 3/4 kohupiimapasta, pannkoogijahu ja 1 spl õliga. Pannkoogijahu panin vist ca tassitäis aga rohkem tunde järgi, et tainas ei oleks vedel vaid pigem lusikale pannes jääks kohev. Jäta tainas natukeseks ajaks seisma. Olen pannud tähele et siis muna hakkab siduma tainast.
Praadimisel kasuta keskmist kuumust ja pane vahepeal kaas peale. Nii ei lähe koogid kõrbema ja tulevad kohevad. Küpsemisaeg on pikem võrreldes õhukeste pannkookidega.
Serveerimisel paku kõrvale marju või moosi ja ülejäänud kohupiima. Järelejäänud kohupiim segada teelusikatäie suhkruga.




Comments

Popular Posts