Ahjukartulid kahel viisil

Kartulisektoreid võib hapukoorekastmega näksida ka niisama, vahukoore-küüslaugu kartul sobib rohkem lisandiks liha kõrvale.

Vahukoore-küüslaugu kartulite jaoks läheb vaja:
-Koos koorega viilutatud kartuleid (kogus sõltub panni suurusest, pann katta õhukese kihi kartulitega)
-Pool või terve küüslauk puhastatult ja tükeldatult (tükkide suurus ei ole oluline, sest lähevad pehmeks)
-Pakk vahukoort
-soola
-õli

Tegutsemisjuhis:
-Sega viilutatud kartulid soola ja vähese õliga ja küpseta ca 20 minutit ahjus 160 kraadi juures.
-Lisa kartulitele küüslauk ja vahukoor. Vajadusel lisa ka soola (maitse poolküpseid kartuleid).
-Lase küpseda 20-30 minutit niiet vahukoor mullitaks nähtavalt. Vahepeal võid võtta ahjust välja ja segada, muidu ülemised kartulid tuleksid ühtlasemad. Kui vahukoor on enam vähem sisse imbunud ja küüslaugud ja kartulid pehmed, on roog valmis. Seda tuleb lihtsalt vahepeal proovida, kui välimuse järgi hinnata ei oska.
-Sobib ideaalselt liha kõrvale.






Maitsekate kartulisektorite jaoks:-Sektoriteks lõigatud koorega kartulid
-Maitseks soola, paprika pulbrit, kurkumit ja kes vürtsikat tahab siis cayenne'i pipart.
-Õli

Maitsestamiseks võid kasutada ka valmis maitseainesegusid aga nende miinuspooleks on tihti lisatud maitsetugevdaja naatriumvesinikglutamaat E621. See võib põhjustada südamepekslemist, ärevust, peavalu ja on seoseid leitud ka rasvumisega. Seega üritan kodus maitsetugevdaja kasutamist vältida. Valmistoitudel ja väljas süües ei saa sissesöödavat kogust nii kui nii kontrollida.

Tegutsemisjuhis:
Sega kartulisektorid õli, soola ja maitseainetega. Küpseta 160 kraadises ahjus kuni tund. Kui kiiremini tahad, siis tee sektorid õhemad. Kui tumedamaid ja krõbedamaid soovid siis küpseta 180 kraadiga.




Hapukoorekaste:
Kastme retsept on imelihtne ja vaja on segada kolm komponenti: hapukoor, roheline sibul ja sool. Sama võib teha ka küüslauguga. Siis tuleb küüslauk hakkida võimalikult peeneks. Kelle jaoks hapukoor liiga rammus, võib selle asemel kasutada naturaalset jogurtit.

Comments

Popular Posts