Kodukootud cannelloni ricotta ja spinatiga

Postituse pealkiri on selline segakeelne. Aga niimoodi on vist kõige lihtsam aru saada ja ka poest tooraineid leida. Tegemist on klassikalise pastatoiduga, mida tehakse erinevate kastmetega aga pastatäidis on alati üks. Valmis roog näeb välja selline:


Vaja läheb
Tomatikaste:
1000g tomatipastat
1 suur sibul
4 küüslauguküünt
sool, pipar, suhkur
kuivatatud või värsk pune, basiilik, majoraan (või pitsamaitseaine segu)
praadimiseks õli
Täidis:
500g riccotat (2 pakki)
200g värsket spinatit (2 pakki baby spinatit panime, võib panna selle asemel ka külmutatud spinatit)
1 muna
50g parmesani
soola, pipart
noaotsatäis muskaatpähklit
Muu:
1 pakk cannellonisid
peale parmesani
kõrvale värsket salatit (firillice, rukola, tomat, paprika ja maitseks soola, pipart, balsamicot ja oliiviõli)



Tegutsemisjuhis:
1. Pane ahi sooja 180 kraadi peale
2. Haki sibul ja küüslauk peeneks ja kuumuta mõõdukal kuumusel pannipeal klaasjaks.
3. Lisa pannile kogu tomatikaste ja aja keema.
4. Maitsesta kaste soola, pipra, suhkru ja ürtidega ja jäta kaste pannile podisema.
5. Lõika spinat väiksemaks ja leota keevas õrna soolaga vees umbes 5 minutit.
6. Nõruta spinatist vesi välja, seda saab teha surudes lusikaga spinatile kui see on sõelas.
7. Sega kokku täidis spinatist, lahtiklopitud munast, riccotta juustust, peenelt riivitud parmesanist, soolast, piprast ja jahvatatud muskaatpähklist.
8. Keeda cannellonisid 4 minutit (või vastavalt juhisele pakendil) soolaga maitsestatud vees ja kurna ning loputa külma veega, et saaks kätte võtta.
9. Maitse tomatikastet ja kui see on hea, siis pane pool kastet kõrgemate äärtega ahjuplaadile.
10. Täida pasta täidisega, toppimiseks sobib lusika vars. Täistopitud cannellonid aseta ahjuvormi ühe kihina.
11. Vala ülejäänud tomatikaste pastale ja raputa peale riivitud parmesani juustu.
12. Küpseta ahjus keskmise kuumusega 20-30 minutit. Meie küpsetasime vist ca 25 minutit 160 kraadiga.
13. Kui pasta on ahjus siis tee kõrvale värske salat.
14. Valmis pastale võid peale riputada veel parmesani.


Head kokkamist!

Comments

Popular Posts