Viimaste päevade parimad palad

Mingil põhjusel on juba pikemat aega tundunud eriti ahvatlev ja isuäratav kõik, mis on rohelist värvi. Silmad löövad särama, kui ema õuest korvitäie rohelisega tuppa tuleb. Petersell on viimasel ajal kuidagi eriti lemmikuks saanud.


Eile tegime kodus ka toortoidu lõunasöögi sõpradele, kes sellega täitsa esimest korda kokku puutuvad. Hea meel, et toidud välja tulid ja sööjatele maitses ja kõhud mõnusalt täis said. Olen ise ka julgemalt katsetama hakanud ja head retseptid hakkavad vaikselt sündima.
     Soolaseks roaks tegime basiiliku-peterselli kastme, mis oli Šhrekiga sama tooni. Kastmesse läks lisaks hulgale värskele basiilikule ja petersellile sidrunimahla, seedermänniseemneid, suvikõrvitsat, india pähkleid, vett, soola ja pipart. Sõime lillkapsa "riisiga", kuhu oli lisatud veidikene india pähkleid ja soola. Värskel köögiviljal ja ürtidel on oma maitsed nii head ja tugevad, et ega nad soola ja maitsestamist eriti ei nõua.
     Magustoiduks pähkli-datli põhjale laotud puuviljad ja peal šokolaadikreem, mis sisaldab ka külmpress kakaovõid ja toorkakao pulbrit. Külmpress kakaovõi ja kookosõli on super hea lõhnaga. Nendega saab inimesi toortoidu juurde meelitada - ikka heas mõttes:)



Smuutisid teen vist küll iga päev. Lemmikud on ikkagi marjadega tehtud smuutid. Tänasesse smuutisse läks 200g vaarikaid (külmutatud-sulatatud), 2 banaani, natuke viinamarju ja vett.


Head kooki olen ka täna saanud. Heleri tegi superhea toorjuustu koogi banaaniga. Õhuline ja mõnus, sõin kohe kaks tükki, mis minu puhul ikka harv juhus toortjuustukookide puhul. Retsepti sai siit.



Aitäh kõigile koogisöömiskaaslastele :)



Comments

Popular Posts