Mungoa karri


Karri retsept on iseenesest sama, nagu eelmises retseptis, mida kirja pandud siin. Tegin täna suurema koguse ja sisse läks 2 sibulat, 2 porgandit, 4 küüslauguküünt, jupp värsket ingverit, pool lillkapsast ja paar peotäit mungoasid. Köögiviljavalik pange vastavalt oma maitseelistustele ja külmkapi sisule. Karri sisse sobiks ka kõrvits. Tänase suure karri tegin 800ml kookospiimaga. Maitseks soola, kurkumit, jahvatatud koriandrit, kuivatatud Tai basiilikut, laimi lehte ja sidrunheina, lusikatäis kanget Tai karri pastat ja natuke Tai kalakastet. Peale värske hakitud koriander. 

Riisi ja teiste taimsete valkude kombineerimise tulemusel tekivad nn täiuslikud valgud, tänu millele taimsete valkude lisamine (mungoad, läätsed..)  karridele teeb söögi meile toitvamaks. Mungoad tasuks eelmisel õhtul likku panna, vastasel juhul keevad need väga kaua. Karri tegemisel lisan kiiresti pehmenevad komponendid viimasena. Arvesta, et mungoad paisuvad leotades päris palju. Selle kohta allolevad pildid ka, mungoad "enne" ja "pärast" leotamist. Osa läks karri sisse, ülejäänud jäävad idusid ootama:)




Enamasti kasutatakse laialdaselt töödeldud valget riisi, mille keetmisaeg on üpris lühike. Armastan basmati riisi, mille "tavaline" versioon keeb kuni 10 minutit ja täistera variant 30 minutit. Vahel kasutan ühte vahel teist, saab erineva maitsega toidud. Täistera riis on palju toitaineterikkam. Tänane täisterariisiga köögiviljakarri on mõnus ja maalähedane, olenemata pikast komponentide nimekirjast. Maitsev toit, mis sisaldab minimaalselt "purgikraami".


Mahemarketis on erinevad riisisordid, läätsed, mungoad ja palju muud müügil kaalukaubana. Hinnad soodsamad kui pakendatud kaubal.

Comments

Popular Posts