Toortoit: lillkapsasalat "majoneesiga"


Kogus kahele:
  • pool lillkapsast
  • 1 paprika
  • peotäis kirsstomateid
  • pool punast sibulat
  • kimp peterselli
  • kimp tilli
"Majonees":
  • 1 küps avokaado
  • peotäis india pähkleid
  • poole sidruni mahl
  • maitse järgi mere- või mäesoola 
  • soovi korral värskelt jahvatatud piprasegu

Retsept pärineb neljapäeva õhtuselt Mariini ja Elisa toortoidukoolituselt. Jälle natuke kohandatud oma maitsele ja külmkapi sisule vastavaks. Koolitusel olid sees mungoa idud, mis sobisid ka väga hästi.
    Salati tegemiseks kasutasin blenderit. Kõigepealt purustasin lillkapsa. Parem on teha osade kaupa, siis blender purustab väga kenasti. Pane lillkapsas kaussi ja lisa hakitult kõik muud komponendid. Majoneesi tegemiseks pane kõigepealt blenderisse india pähklid, siis saab need peeneks purustada. Pähkleid võiks enne leotada aga see eeldab planeerimist. Toortoidu ainus miinus ongi see, et osade toitude tegemiseks tuleb eelnevalt pähkleid leotada ehk natuke planeerida. Ma teen süüa rohkem isude järgi ja seda ju eelmisel õhtul ja isegi hommikul ei tea, mis keha lõunaks süüa tahab. Peale pähklite purustamist pane blenderisse sidrunimahl ja tükeldatud avokaado. Võib lisada ka veidike vett, et blender korralikult töötada saaks ja kreem moodustuks. Soovi korral lisa soola. Sega kaste salatisse. 
    
Head isu!

Comments

Popular Posts