Kollane karri lillkapsa ja punase läätsega (vegan)


Kombineeritud Tai ja India maitsed.

Karri sisse panin:
  • 1 spl Tai kollast mahedat karripastat (mahedast on asi tegelikult Taimaal väga kaugel)
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 1 küülauguküüs
  • oliiviõli praadimiseks (sobiks ka kookosõli)
  • pool tassi punaseid läätsesid (võib ka ära jätta, tuleb natuke kergem ja vedelam)
  • pool lillkapsast
  • 1 või 2 purki (1 purk on 400ml) kookospiima - mul läks kaks, sest tuli algselt liiga terav.
  • maitseained: sool, jahvatatud koriander, kurkum, jahvatatud ingver, kuivatatud sidrunheina varred, kuivatatud Tai magus basiilik, kuivatatud laimilehed (maitseained võivad olla ka värskel kujul kui sul midagi olemas peaks olema). Midagi ei juhtu, kui sul kõiki maitseaineid ei ole. Kui tahad siit nimistust aga midagi osta, siis Stockmannis olen näinud.
  • kõrvale basmati riisi
Kuidas teha:
  1. Haki sibul, küüslauk ja porgand väikesteks tükkideks. Kuumuta väikeses potis keskmisel kuumusel oliiviõli ja soolaga, kuni sibul on läbipaistev ja pehme. Pane õli minimaalselt, sest hiljem lisatav kookospiim on niigi rammus.
  2. Lisa karripasta, jahvatatud koriander, kurkum, ingver ja kuumuta, kuni tunned tugevaid aroome.
  3. Lisa kookose purgist valge kreemi osa ja sega maitseaineseguga. 
  4. Lisa kookose vedelik (mis on purgis tegelikult suures osas vesi), punased läätsed ja ülejäänud maitseained. Keeda kuni läätsed on pehmed. Maitse ja vajadusel saad siin maitseaineid lisada. Kui on liiga vürtsikas - lisa kookospiima. Kui tahad soolakamat ja hapukamat maitset, võid lisada Tai kalakastet. Magusamaks võib teha agaavi siirupi või muu magusainega. Maitsete intensiivsemaks muutmiseks ja kastme paksemaks tegemiseks lihtsalt keeda natuke aega ja vesi aurustub.
  5. Lisa tükeldatud lillkapsas ja keeda peaaegu pehmeks. 
  6. Keeda kõrvalt basmati riisi vastavalt pakil olevale juhisele.

Head katsetamist :)

Comments

Popular Posts