Mahepähklid ja (toor) vegan küpsiste retsept

Sain kätte Avelt tellitus mahepähklid, datlid, rosinad, mooruspuu marjad ja seedermänniseemned. Osa kaupa siit pildilt läheb jagamisele tegelikult ema ja Marleniga:) 
Kes soovivad hinnakirja, siis kirjutage julgelt Avele, kes minu suureks rõõmuks mahepähklite jms müügiga tegelema hakkas. Ave email on ave@toortoit.ee.

Ostsin esimest korda ka mooruspuu marju, sest nägin internetis küpsiste retsepti, mis koosnes kuivatatud mooruspuu marjadest, rosinatest, datlitest ja kaneelist. Tegin selle retsepti järgi aga minu jaoks tulid need küpsised nii magusad, et ei suutnud süüa. Õnneks toortoit on vahva - retsepte saab nii kaua ümber teha töö käigus, kuni saavutad enda maitse järgi tulemuse:) 

Minu tänane (toor)küpsiste retsept:
  • suur peotäis kuivatatud mooruspuu marju
  • 4 datlit
  • väike peotäis rosinaid
  • kaks peotäit kreeka pähkleid
  • pool tl kaneeli
  • 1 tl toorkakaod
Purusta komponendid köögikombainis või blenderis.
Küpsised tulid ikka päris magusad ja rammusad.  Just piisavalt, et isu "millegi hea järele" mõnusalt rahuldatud saaks. Pilt ka, kuigi ega need küpsised väga kaubandusliku välimusega ei ole. Oleks saanud küpsised katta purustatud mooruspuu marjade või pähklitega aga kui silmadega söövaid külalisi ei ole, siis sellised sammud võib vabalt ära jätta.

Arusaamatuste vältimiseks pean mainima, et hetkel ise täiesti toortoitlane ei ole, aga enamasti igasse päeva mõni toortoidu toidukord/roog tuleb. Ajaga vegan ja toortoidu osakaal järjest suureneb. Söön, mida keha küsib. Oleme vabad valikutes:)

Kui toortoitu hakata sööma, siis ei tasu ära unustada, et ka toortoiduga on võimalik "üle süüa". Pähklid teatavasti sisaldavad palju rasva ja kui menüü sisaldab palju pähkleid ja rasvast, siis on kehal raske ja võib tunda väsimust. Puuviljade ja juurviljade osas muidugi mingit mahupiirangut ei ole. Kuulake oma keha.

Head nautimist :)

Comments

Popular Posts