Lihtne hernepüreesupp peekoniga


Hernesupp ei kuulu minu igapäevamenüüsse aga vastlapäeva puhul ikka tegin. Tahtsin küll rohelist, aga rohelisi poolitatud herneid ei müüdud. Selveris ei olnud vastlapäeval saada ka näiteks vahukoort. Niisiis tuli supp ilma vahukooreta. Peale pandud peekoniribad annavad supile palju juurde ja on minu meelest olulisemad kui saiakuubikud. Lisan pildi kokanduskursusel tehtud rohelisest koorega kaunistatud supist, mis on sisuliselt sama supp ainult teist värvi:



Supi tegemiseks läheb vaja:
  • 350g poolitatud herneid
  • õli, võid
  • 1 sibul
  • 1 jupp porrut (40g)
  • 1 porgand (40g)
  • paar küüslauguküünt
  • pakk peekonit (120 grammised on viilutatud poes, supi sisse 40g ja ülejäänu supile peale)
  • soola, pipart
  • soovi korral rõõska koort lõpus sisse või peale kaunistuseks

Tee nii:
  1. Lõika peekonill ära kamar. Pane tükeldatud sibul, porru, porgand ja peekon potti. Lisa õli, võid ja soola ja kuumuta. Kui sul on paksemad peekonikuubikud, siis pane kõigepealt peekon pannile ja siisi teised asjad.
  2. Pese herned ja eemalda kahjustada saanud või koledad herned. 
  3. Lisa supipõhjale 1,5 liitrit vett, tükeldatud küüslauk ja herned. Keeda 45 minutit. 
  4. Püreesta supp blenderis. Kui blenderit ei ole, siis saumkiser ajab ka asja ära. 
  5. Vala supp tagasi potti ja lisa vajadusel vett või soovi korral koort. Kuna vesi keedes aurustub, siis võib lõpus supp liiga paks olla. Maitsesta soola ja pipraga. 
  6. Serveeri saiakuubikute ja praetud peekoniribadega.





Saiakuubikute tegemist selgitasin ühes varasemas postituses. Vaata täpsemalt siit.


  





Kuna supile tuleb nahk kergesti peale, tuleks selle vältimiseks katta supp kilega. 


Comments

Popular Posts