Türgi oad parmesani, küüslaugu ja peterselliga

See retsept on ammune suvine klassika, aga vahel võib ka poest ubasid osta ja seda head rooga nautida, ilma et peaks uut suve ootama. Siin retseptis ma kindlaid koguseid ei pane, igaüks saab vastavalt ubade kogusele ja oma maitseelistustele ise otsustada. Soola ja õli ma ei jätaks ära, aga teistest komponentidest võib midagi ära jätta küll. Tean, et päris mitmetele teist ei maitse petersell. 

Vaja läheb:
  • türgi ube
  • ohtralt värskelt riivitud parmesani
  • ohtralt peenelt hakitud küüslauku
  • ohtralt oliiviõli
  • peenelt hakitud peterselli
  • soola


Kõigepealt keeda oad soolvees pehmeks. Samal ajal haki küüslauk ja petersell ja riivi juust. Kui oad on pehmed, kurna ja sega õli, soola, küüslaugu, parmesani ja peterselliga. Serveeri kohe.

Kui küüslaugu varem valmis hakin, jätan ta õli sisse ootele, et õli maitset saaks ja küüslauk ära ei kuivaks. Ubade valmimisel saab õli ja küüslaugu koos peale valada. 


Ube sõime täna kalkuni kintsuliha kõrvale aga sobib hästi ka muu toidu juurde. Kalkuniliha tegin ahjus soola ja erinevate purustatud pipardega. Liha sisse ja vahele pistsin küüslauguküüned. 

Comments

Popular Posts