Krevettide praadimine

Vaja läheb:
  • tooreid krevette
  • õli 
  • tšillit (jahvatatud või kui värske, siis pane ainult natukene)
  • peenelt hakitud küüslauku (meil oli lisaks veel mingi küüslaugu ja pipra jahvatatav segu)

Ostsime külmutatud krevette, mida sulatasime aeglaselt külmkapis. Külmunud krevette ei tasu pannile panna. Enne praadimist koorisime krevetid täielikult ja eemaldasime soolika. Ilma kooreta krevette on hea kohe peale praadimist suhu panna. Soolika eemaldamiseks tee selja peale lõige ja võta soolikas välja. Lõike tegemine on sellepärast ka oluline, et siis küpsevad krevetid ühtlaselt - kus paksem osa, seal peaks olema sügavam sisselõige. 

Maitsestasime enne pannile panekut soola ja muude maitseainetega. Praadimiseks aja pann kuumaks, lisa oliiviõli ja krevetid ja peenelt hakitud küüslauk. Prae kummaltki poolt mõni minut, kuni liha on üleni värvi muutnud. Võta pann kohe tulelt, et krevetid jääksid pehmed ja mahlased.




Comments

Popular Posts