Porgandi toorkook glasuuriga



Tegin umbkaudsete kogustega ja panin palju vähemas mahus komponente kui algupärases retseptis, sest tegime 3 väikest koogikest. Retsepti kirjutan üles, nagu tegin. Suure koogi jaoks vaadake koguseid originaalretseptist või lihtsalt korrutage kolme või neljaga. Retsept on võetud siit. 

Alljärgnevast kogusest saab 3 väikest koogikest:

Põhi: 
  • suur peotäis mandleid 
  • 4 datlit
  • väike peotäis kreeka pähkleid
  • 6 porgandi mass ilma vedelikuta (mahlamasinast läbi lastud, mahl ära joodud:) )
  • pool tl vanillisuhkrut
  • natuke kardemoni
  • natuke kaneeli
  • natuke riivitud muskaatpähklit
  • natuke riivitud apelsinikoort
  • natuke riivitus sidrunikoort
  • näpuotsaga soola
  • retseptis olnud rosinaid täna ei pannud aga teinekord proovin
Kreem:
  • pool tassi 2h leotatud india pähkleid
  • poole sidruni mahl
  • poole apelsini mahl
  • 1 tl maca pulbrit (kui ei ole, siis ära pane)
  • paar tl kookoshelbeid
  • maitse järgi agaavi siirupit (või muud magusainet)
  • kui tuleb liiga paks, siis lisada datlite leotusvett või apelsinimahla
Eks selle koogi tegemine natuke mässamine oli, sest kasutasime kolme kodumasinat - mahlamasin, blender ja mini köögikombain. Tulemus oli muidugi maitsev ja klaasitäis porgandimahla mis sellega kaasa tuli samuti. Kook jäi mõnusalt mahe ja mitte liiga rammus ega raske. Maitseainete osakaalu saab hästi enda järgi reguleerida. 

Koogi tegemiseks pane kõigepealt paar tundi enne india pähklid likku, kuigi saab ka ilma eelnevalt leotamata kreemi teha. Siis tee porgandimahla ja see mis mahlast üle jääb, lähebki koogi massiks. Purusta mandlid ja kreeka pähklid köögikombainis, lisa datlid ja töötle kuni tuleb ühtlane segu. Mul on selline väike, mis saumikseriga kaasa tuli. Sega maitseained ja riivitud tsitruseliste koored porgandimassiga ja lisa pähkli-datli massile. Ma pidin kahes jaos seda koogi põhja osa töötlema, kuna köögikombain on väike. Kellel suur olemas, siis soovitan seda kasutada. 

Kreemi tegemiseks pane kõik komponendid blenderisse ja lase natuke aega blenderil töötada, et india pähkel saaks kreemiks minna. Lisa vedelikku juurde, kui on selline tükiline mass. Enne blenderist välja võtmist maitse ja lisa vajadusel tsitruste mahla, siirupit või vedelikku. Fakt on see, et kui kõik komponendid maitsevad eraldi väga hästi, tuleb lemmik kook:)

Tegin väikesed koogikesed kasutades metallist ringe. Põhja 1 cm porgandi-pähklisegu ja selle surusin lusikaga tugevasti kokku. Siis vahele natuke kreemi ja teine kiht segu. Niimoodi keskmine kreemikiht liikus servadest üles aga oligi seekord selline "disain". Koogi peale kiht kreemi, mis külmkapis natuke tahkemaks muutub. Koogikeste peale panin apelsini fileed, mis maitse poolest ja mahlakuselt väga hästi sobisid. 

Tervislikke naudinguid :)

Comments

Popular Posts