Kodused kotletid
Tuleb tunnistada, et see oli meie päris esimene kotletitegu. Simar kokkas, mina seisin rohkem kõrval ja praadisin. Ausaltöeldes tulid üllatavalt head kotletid. Parimad ilmselt, mis ma kunagi söönud olen. Saime kilost hakklihast ca 30 kotletti ja nelja tunni möödudes on alles ainult kaks. Neli suud sõid ja tulemuseks liigagi täis kõhud:) Kotletid ka külmalt väga head.
Kotlettide sisse panime:
- 1 kg Rakvere kodust hakkliha (vist on 50% siga ja 50% veis)
- 250g šarlottsibulaid
- pool küüslauku
- 2 muna
- 2 keedetud kartulit riivitult
- pool tassi riivsaia
- paar spl hapukoort
- maitseained: sool, värskelt jahvatatud must pipar ja tšillisegu, lihamaisteaine segu
- enne pannile panekut riivsaiaga ümbritsetud
Kotletid tulid seest mahlased ja pehmed ja pealt krõbedad. Kokku võttis kotlettide tegemine vist ca tund.
Kõigepealt haki sibul ja küüslauk ja sega siis kokku kõige muuga. Praadimiseks pane pannile korralik kiht õli ja aja pann niimoodi kuumaks, et õli hakkaks lainetama ja kui kotletid pannile paned, oleks väike särin. Prae keskmisel temperatuuril, et kotletid saaks ka keskelt küpseks. Keerasime kotletid ka külje peale, et kogu ümbris saaks krõbe. Kõrvale tegime hapukoorega tomati-kurgi salatit ja kartulit.
Kõik maitsed lihasse masseerida:
Niimoodi saab külje pealt ka praetuks:
Head isu :)
Comments
Post a Comment