Ameerika toiduvalikust

Reisisin kaks nädalat Ameerika kaguosas, kokku kolmes osariigis. Kuna Californias on jooga väga popp ja samamoodi paljud toortoidu retseptid, mida olen katsetanud, pärinevad sealt, lootsin reisil üleüldiselt hästi süüa saada. Kohapeal aga tundus midagi paigast ära olevat. Natuke isegi ehmatas, kui nägin perekondi, kes olid koos lastega väga ülekaalulised.

Suurematest linnadest välja sõites nägi hommikusöögi buffee hotellis välja näiteks selline: sada aastat säilivast taignast vahvlid, mida sai ise "värskelt" küpsetada, mitte kunagi halvaks minev saiavalik, mitte kunagi halvaks minev piim, kummalise välimusega Kellogsi helbed (meil selliseid ei müüda), kummalise maitsega munapuder ja veelgi kummalisema maitsega vorstikesed, mis Eestlastel mingi valemiga alla ei läinud. Ainus värske toit oli GMO õun, mille koor maitses nagu plastmass. Mahl olevat olnud magus, nagu meil siirup. Järgmistel piltidel demonstreeritud ühe hotelli kogu valik. Üllatav oli ka see, et kui lõuna- ja õhtusöögi kõrvale serveeriti pooleliitristes topsides jäävett, siis hommikuti ei olnud vett joogivalikus.





Valik sõltus muidugi konkreetsest ööbimiskohast. Suurmate või jõukamate linnade hotellides oli ikka superhea hommikusöök - lai valik värskeid puuvilju, müsli, öko munadest omletid, head värsked saiakesed ja pannkoogd. Ühesõnaga teine äärmus. Kõikides korralikumates restoranides kasutati maheliha ja - muna. Kui värske salat oli menüüs, siis see koosnes erinevatest tumerohelistest väga maitsvatest salatitest. 

Ühel õhtul jõudsime (jälle) ööbimiskohta juba siis, kui restoranide köögid olid suletud (ehk peale kella 9). Läksime sööma ühte kohalikku restorani, mis pakkus hilisõhtust menüüd ja kus lauad kenasti vakstuga kaetud ja hea teenindus. Maakohtade teendajad olid tõesti siiralt sõbralikud. Hiliste saabujate menüü nägi välja selline:


Seal saigi minu elu esimene "100% fritüüri" pidu maha peetud :)


Lõpetuseks veel midagi. Sellise sildi leidsime ühe teeäärsest hotellist:


Hea Eesti elu kapsa, porgandi ja nunnude heinamaal rohtu söövate loomadega :)

Comments

Popular Posts