Ashtanga Vinyasa jooga tundide tutvustus

Kuna endiselt avatud registreerumine uuringusse, siis väike tunde tutvustav tekst kõigile, kes ei ole varem Ashtanga joogas käinud.
Uuringusse oodatakse naisi vanuses 20-40 tegema kaks korda nädalas joogat:)
Loe täpsemalt siit: http://forums.fitness.ee/index.php?%2Ftopic%2F36529-tallinna-naisterahvas-osale-uuringus%2F
Tänase seisuga saab liituda veel 1 või 2 inimest, niiet kirjutage huvi korral kohe Georgile. 


Kellele sobib
      Jooga sobib kõigile. Ashtanga Vinyasa tundidesse ootame osalejaid alates 16. eluaastast. Tund sobib samahästi nii meestele kui ka naistele. Mingeid füüsilisi eeldusi joogaga tegelemiseks ei ole. Ära muretse, kui sa ei ole eriti painduv ja tunned ennast puunukuna. Näitame harjutustele erinevaid variatsioone, et eri kehatüübiga inimesed saaksid kenasti kaasa teha. Elu on näidanud, et joogas käies muutuvad tasapisi paindlikumaks absoluutselt kõik.
      Ashtanga Vinyasa jooga grupitunnid ei sobi rasedatele, kes ei ole varem Ashtanga joogaga tegelenud. Tegemist on puhastava iseloomuga ja füüsilise joogastiiliga. Peale sünnitust soovitame oodata paar kuud, enne kui Ashtanga joogasse tulete.
      Kui tuled joogasse peale haigust, võta alguses hästi rahulikult. Kui sul on olnud mõni vigastus, siis kuula tähelepanelikult oma keha ja ära endale tunnis liiga tee. Alati võib nendest asjadest rääkida ka joogaõpetajale, kes teades sinu vajadusi, saab näidata rahulikumaid ja lihtsamaid harjutusi. Jooga on personaalne ja ei ole tähtis, mida teised kõrval teevad.

Tunni kirjeldus
      Ashtanga Vinyasa jooga tund on liikuv ja füüsiline jooga tund. Kõik tunnid on sobilikud nii esimest korda tulijale kui ka mõningase kogemusega joogasõbrale. Igaüks saab koormust ise reguleerida ja näitame nõudlikumatele harjutustele erinevaid variatsioone. Tund põhineb Ashtanga jooga Primary seerial, millel on füüsilist ja emotsionaalset keha puhastav mõju. Vinyasa tähendab hingamise ja liikumise koos toimimist.
      Liikumine ning tugevuse ja pandlikkuse arendamine toimuvad läbi hingamise. Kasutame spetsiaalset ujjai hingamist, mis on sügav ainult nina kaudu hingamine. Ujjai hingamisel on rahustav mõju ja kuna tegemist on sügavama hingamisega kui tavaliselt hingame, saab keha hapnikuga rikastatud. Ujjai hingamine toodab kehas soojust, mis põletab toksiine ja tänu millele paindume paremini. Hingates nina kaudu ja lukustades kurgu, tekib lainete kohina sarnane heli, mis aitab jooga tunnis tähelepanu hoida.
      Tunnis kasutatakse bandhasid ehk kehalukke. Kolm põhilist, mida teadlikult kohe õppima hakatakse, on mula bandha ehk juurelukk, uddiyana bandha ehk kõhulukk ja jalandhara bandha ehk lõualukk. Lukkude aktiveerimine aitab hoida õigeid kehaasendeid, hingata sügavalt ja kontrollida energia liikumist.
Tund algab päikesetervitustega ja seisuasenditega, mis teevad meie kehad soojaks ja treenivad lihaseid. Sellele järgnevad istumisasendid, kus on põhirõhk ettepainutustel. Tund lõpeb rahulike ümberpööratud asenditega ja lõdvestusega. Jooga harjutamine teeb tugevamaks, paindlikumaks ja tasakaalukamaks nii keha kui ka vaimu.
      Tunni kestvus on 75 minutit.

Meiega saad jooga teemal ühendust võtta annajamarlen@gmail.com

Namaste:)

Comments

Popular Posts