Mustikate ja valge šokolaadiga juustukook









Sünnipäeva puhul tegime korraga kaks kooki. Retsept pärineb Lia Virkuse ja Angeelika Kangi raamatust "Juustukoogid", sarjast 100 Rooga. Kook tuli superhea ja tasub järgi proovida. Kes toorjuustukooke armastavad, siis mul on blogis veel üks ülihea retsept šokolaadiga  - Šokolaadi-cappuccino juustukook.

Põhi:
  • 300g Digestive küpsiseid
  • 150g võid

Kate:
  • 500g maitsestamata toorjuustu
  • 400g kohupiimapastat
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl maisitärklist
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 muna
  • 1 dl vahukoort (panime selle asemel piima)
  • 200g kvaliteetset valget šokolaadi
  • 2 dl mustikaid (panime 3 dl, koogiteol ei tasu heade asjadega koonerdada)

Tegutsemisjuhis:
  1. Soojenda ahi 175 kraadini. Võta toorjuust külmkapist välja.
  2. Sulata või, purusta küpsised ja sega need omavahel. Küpsiseid võib purustada ka köögikombainis, või mis kellel kodus olemas on. 
  3. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Vormi suurus 26cm. 
  4. Küpseta põhja 10 minutit ja lase jahtuda.
  5. Vahusta toasoe toorjuust ja kohupiim. Lisa suhkur, vanillisuhkur ja maisitärklis. 
  6. Vahusta ükshaaval hulka munad ja lõpuks ka vahukoor. 
  7. Sulata tükeldatud šokolaad veevannil või nõrgal kuumusel potis. Sega sulanud šokolaad toorjuustuvahule. 
  8. Vala pool täidist põhjale ja seejärel sega mustikad ülejäänud poole hulka ja siis ülejäänud täidis koogile peale. Niimoodi tekib koogile kolm kihti - põhi, valge osa keskele ja rohkete mustikatega osa peale.
  9. Küpseta 40-50 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, kata see fooliumiga. 
  10. Peale küpsetamist lülita ahi välja ja jäta kook veel 30 minutiks praokil uksega ahju. 
  11. Säilita kooki serveerimiseni külmkapis. Võib valmis teha juba eelmisel õhtul. 

Häid pidupäevi :)



Comments

Popular Posts