Marsikook
Ehk kook Marsi šokolaadist.
Ajalugu ulatub aastatesse 2002-2004, kui käisime Iirimaal suviti keelt õppimas. Õppisime seal valmistama hiljem minu sünnipäevadel legendaarseks saanud Marsikooki. Tegin see aasta retsepti natukene tervislikumaks:D Kuigi tervislikkusest on asi ilmselgelt mägede kaugusel. Poole kilo margariini asemel panin 360g taluvõid. Vanasti kasutasime ilma magustamata Rice Crispies Kellogseid aga kuna neid enam müügil ei ole, siis panin šokolaadimaitselisi, nimeks vist Choco Crispies.
Retsept korralikuks plaaditäieks:
- 10 tk Marsi šokolaagi (47g tükk)
- 360g taluvõid
- 1,5 pakki Choco Crispies (väiksemad Kellogsi pakid)
- peale sulatasin 2 suurt Fazeri piimašokolaadi, võib olla ka mõni muu firma
Sulata šokolaadid ja või vesivannil või hästi madalal kuumusel poti sees. Sega kuni kõik Marsi kihid on sulanud ja võta siis tulelt ja sega veel. Lõpuks tuleb hästi ühtlane mass, vaja on vaid natuke kannatust. Sega mass Kellogsitega. Võid panna küpsetuspaberi alla ja selle peale koogi massi. Sulata piimašokolaad ja nirista kook sellega üle. Pane külmkappi tahenema vähemalt paariks tunniks või üleöö.
Ülihea :)
Comments
Post a Comment