Toortoit: smuuti


Eelmine nädalavahetus läks küll täie ette, veel jätkub ideid mida tervislikku ja maitsvat kodus teha. Marge tegi hommikuti häid rohelisi smuutisid, mis maitsesid hästi ja sisaldasid ka ülikasulikke ja toitaineterikkaid rohelisi lehti. Toiduainete komibeerimise põhimõtete järgi sobivad rohelised lehed kokku ükskõik millega. Puuvilju ja köögivilju mitte segada. 

Suvel maal on ikka palju lihtsam häid jooke-toite teha, sest saab teha tiiru õue peal ja enamik komponente olemas. Marge smuutid olid päriselt ka rohelist värvi ja sisaldasid pirni, banaani, rohelisi lehti, mandlipiima, datleid ja võibolla veel midagi head. 

Minu tänase smuuti komponendid (jätkus kahele):
  • 2 banaani
  • klaas mustsõstraid
  • klaas vaarikaid
  • peotäis piparmündilehti
  • natuke peedilehti
  • linaseemneid
  • rosinaid 
  • jääd ja vett 

Linaseemneid on hea süüa purustatult, mida blender ka teeb. Sisaldavad vajalikku valku, kiudaineid ja on kõhule head (abiks nii kõhukinnisuse kui ka -lahtisuse korral). Põletikuvastase toimega. Panin neid lihtsalt sisse kuna jäi Marge jutust kõrvu, et on head menüüsse lisada.

Kuna mustsõstar tegi smuuti hapuks, lisasin magususe saamiseks rosinaid. Datleid mul ei olnud ja mee vastu on allergia. Teinekord panen ilmselt agaavi siirupit või datleid, sest rosinad annavad palju rosinamaitset, mida vaarika-mustsõstra smuutile ei taha.

Head energiat :)

Comments

Popular Posts