Toortoit: puuviljakook

Sama kook oli joogalaagri lõpulõunal ja sünnipäeval. Pildil nüüd uuem versioon, kus põhja sisse porgandeid ei pannud. See kook on võitnud ka kõigi mitte-toortoitlaste südamed.

Põhi:
1 tass sarapuupähkleid
1 tass datleid
Vahel oleme lisanud ka porgandit.

Vahele:
Õhukesteks viiludeks lõigatud puuvilju - banaani, kiivit, õuna.
Sobiksid ka mango, pirn jne.

Sidrunikreem:
1,5 tassi india pähkleid (leotatud 30min või kauem)
1 tass mett või datleid (või osa asendada agaavi siirupiga)
1 tass kuivatatud kookoshelbed
1 tass apelsinimahla (päris apelsinidest! :D)
1,5 sidruni mahl (väga hapude sidrunite puhul vähem)
1 sidruni riivitud sidrunikoort
1 spl vaniljet

Töötle köögikombainis sarapuupähklid ja datlid peeneks, kuni segu hakkab kokku jääma ja suru koogialusele. Lõigu peale puuviljad õhukeste viiludena. Kõige alla banaan, mis ei lase mahlasemate puuviljade mahlal alla nõrguda. Pane kreemi komponendid blenderisse ja töötle, kuni saad ühtlase kreemi. 

Ma panin paar tundi enne koogi valmistamist india pähklid, datlid apelsini ja sidrunimahla sisse likku. Kuna pähklid on nii või naa vaja leotada, siis ei lähe midagi kaduma.

Sobilik kook laktoostalumatusega või gluteenivabal dieedil olevatele sõpradele:)

Hoiatussilt ka lõppu - sisaldab sarapuupähkleid, mis allergikutele tihti ei sobi.

Comments

Popular Posts