Parim toorjuustukook mida seni söönud

Retsepti sain sõbralt. Tegemist on tõeliselt maitsva ja suussulava koogiga.

Šokolaadi-cappuccino juustukook

Põhi:
200 šokolaadiküpsiseid (kasutasin Kalevi kakaomaitselisi klassikalisi kandilisi)
75 g sulatatud võid
2 tl suhkrut
¼ tl kaneeli

Kate:
250 g tumedat šokolaadi
2 spl vahukoort (35% rõõsk koor)
800 g toorjuustu (kasutasin Philadelphiat)
3 dl suhkrut
1 spl jahu
3 muna
250 g hapukoort
¼ tl soola
2 tl lahustuva kohvi pulbrit (lahustatud 50 ml vees) või 1 espresso (panin 1 kange espresso)
2-3 spl kohvimaitselist likööri (panin selle asemel Baileyst)
2 tl vaniljesuhkrut

Põhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega need kaneeli, suhkru ja sulatatud võiga. Suru segu 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

Sulata šokolaad vesivannil ja lisa sinna rõõsk koor.  Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja jahuga, lisa ükshaaval munad. Jätka vispeldamist ja lisa šokolaadi ja vahukoore segu. Viimasena lisa hapukoor, sool, kohvi, liköör ja vaniljesuhkur. Vala segu põhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca 45 minutit. Ahju alumisele siinile võiks panna panni keeva veega, sest kook vajab küpsemisel niiskemat õhku. Lase koogil restil jahtuda. Hoia enne serveerimist vähemalt mõned tunnid külmkapis. Me tegime koogi päev varem valmis.

Võtke selle koogi tegemine kindlasti plaani kui millegi sellise isu tuleb. Headus garanteeritud :)

Suud magusaks!

Comments

Popular Posts