Mida sõime jooga- ja toortoidulaagris

Toortoite õpetas valmistama Marge Roosleht, kelle kõik toidud olid supermaitsvad. Hakkan kindlasti ise neid tegema-sööma. 

Toortoit ehk elus toit tähendab, et toitu ei ole kuumutatud üle 46C. Seega kuuluvad menüüsse ka soojad supid ja kastmed (toorele köögiviljale on kuum vesi peale valatud). Tegemist on puhtalt taimetoiduga - kui räägitakse toortoidust (raw food), siis mõeldake ainult vegan toitu. Toitu ei kuumutata kõrgel temperatuuril, sest see hävitaks suure osa toitaineid. Rohkem toortoidu kohta saate lugeda eesti keeles näiteks siit.

Supp sisaldab: tomatid, paprikad, päikesekuivatatud tomatid, koriander, seller, laimimahl, küüslauk, sool, tšilli ja vesi. Kaunistuseks maitseroheline.



Pildil esimese õhtu magustoit chia puding. Koosneb mandlipiimast, chia seemnetest, banaanist, rosinatest, datlitest ja marjadest.

 Hommikuti sõime laagris putru ja rohelist smuutit. Smuuti koosneb puuviljadest ja rohelistest lehtedest (lehtpeet, spinat ... ). Köögivilju ja puuvilju mitte segada, puuviljad sobivad kokku rohelisega. Magusust annavad smuutile datlid ja banaanid. Lisatud on ka mandlipiima, mis andis smuutile mõnusa mandlise nüansi.


Toidu alla, peale ja sisse suvised kodumaised marjad.

Päikese soojendatud piparmündijook.


Ühe päeva seisnud küüslaugused kurgid.


Porgandi-linaseemne toorleib. Sisaldab porgandit, varrsellerit, küüslauku, sibulat, sidrunimahla, paprikat, soola, rosinaid, linaseemneid, köömneid ja seesamiseemneid. Kuivatatud 10-12 tundi 43C juures.

Guacamole.

Supp sellerist, porgandist ja avokaadost. 




Banaanijäätis.

Suvikõrvitsaspagetid "ketšupiga".


 Magustoidu ja mandlipiima jaoks oli vaja koorida mandlid. Peale leotamist tuleb koor kergelt lahti.

Mandlikreem mandlitest ja rosinatest. Peal purustatud sarapuupähkel. 

Hommikune toortatrapuder kaarobiga.


Leivamääre india pähklitest ja paprikast. Ülihea!


Värske salat sidruni-õli kastmega.


 Toor-puuviljakook.




Head isu :)

Comments

Popular Posts