Rooskapsad
Parim jõuluüllatus minu jaoks oli see, kui ema peenramaalt peedilehtede ja rooskapsastega tuli. Loomulikult tegin need kohe suure õhinaga liha kõrvale. Rooskapsas on väga maitsev ja näeb ilus välja ka.
Vaja läheb:
Tee nii:
Vaja läheb:
- rooskapsaid;
- soola;
- võid;
- muskaatpähklit (valikuline);
- peekon (valikuline).
Tee nii:
Pane rooskapsad keevasse soolaga maitsestatud vette. Kontrolli soolasust. Keeda kapsad pehmeks aga just nii palju kui vajalik (ja nii vähe kui võimalik). Pane kapsad jäävette, et küpsemisprotsess kiiresti peatada. Kui tahad maitseks peekonit, siis prae peekon aeglaselt ja vala ära üleliigne rasv. Peekon ei ole selle roa juures absoluutselt vajalik, aga vahest meelitab ligi ka neid, kes üldiselt rohelisele viltu vaatavad.Vahetult enne serveerimist lisa peekonile või. Kuumuta rooskapsaid sulavõis ja peekonis. Maitsesta muskaatpähkli ja soolaga. Või asemel võib kasutada ka õli.
Comments
Post a Comment