Peedilehed küüslaugu ja sidrunimahlaga
Selle retsepti järgi võib teha ükskõik mis tugevamaid lehti. Ja õrnemate roheliste puhul (nt spinat) jätta ära esimene keetmise etapp. Kes selliseid toite söövad, võivad vitamiinipurgid vabalt apteeki jätta.
Vaja läheb:
Tee nii:
Pildiseeria lõpeb seal kus kiireks läks. Tihti juhtub nii, et mul on pildid näiteks taignast aga ei ole ühtegi pilti valmis koogist ja blogipostituse tegemine jääbki järgmiseks korraks.
Vaja läheb:
- rohelisi lehti (minul peedilehed otse peenralt!);
- soola;
- jääd vee sisse;
- sõela;
- küüslauku;
- oliivi või muud head õli;
- sidrunit pigistamiseks.
Tee nii:
Aja soolaga maitsestatud vesi keema. Soolasus peaks olema umbes nagu merevesi. Säti valmis kauss jääkülma veega. Pane peedilehed keevasse vette (mullidega) ja keeda paar minutit. Tõsta värvi säilitamiseks lehed keeduveest otse jäävette. Kurna ja nõruta üleliigne vesi. Vahetult enne serveerimist kuumuta pannil õli ja peeneks hakitud küüslauk, lisa peedilehed ja maitsesta soola ja natukese sidrunimahlaga.
Pildiseeria lõpeb seal kus kiireks läks. Tihti juhtub nii, et mul on pildid näiteks taignast aga ei ole ühtegi pilti valmis koogist ja blogipostituse tegemine jääbki järgmiseks korraks.
Comments
Post a Comment