Täidetud õunad
Kuna õunu on palju, siis tuli nendest midagi valmistada. Suur õunakoogi fänn ma ei ole ja otsustasin teha midagi muud - täidetud õunu. Olen varem seda magustoitu vist ainult paar korda söönud ja tegin ise esimest korda. Täidise kombineerisin kappidest leiduvast. Plaanisin panna ka kaneeli aga tegemise käigus see ununes. Lõpptulemus tuli endalegi üllatuseks väga hea!
Vaja läheb:
2 peotäit sarapuupähkleid
1 peotäis rosinaid
4 Digestive küpsist
2 spl fariinsuhkurt
võid
8 õuna
vaniljejäätist
Koguseid korrigeeri ise vastavalt õunte suurusele ja sööjate hulgale. Arvesta, et kui on hea magustoit, siis tahetakse teist portsu ka.
Tegutsemisjuhis:
1. Pane paar tundi enne rosinad likku.
2. Loputa rosinad külma veega ja pane nõrguma.
3. Purusta pähklid. Panin pähklid rätiku sisse ja tagusin puunuiaga. Võib kasutada alati ka köögikombaini.
4. Purusta pähklite hulka ka küpsised.
5. Sega juurde rosinad ja fariinsuhkur.
6. Uurista õunte sisse augud niimoodi, et põhi jääks terveks.
7. Pane segu õuntesse ja peale tükike võid. Võib lisada veel kõige tippu fariinsuhkurt.
8. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit kuni koor hakkab õuntelt lahti lööma.
9. Serveeri kuumalt koos vaniljejäätisega.
Head katsetamist!
Comments
Post a Comment