Minu lemmikud kreeka pähklid
Kuna minu "tehtud" kreeka pähklid kõigile väga meeldivad, siis panen siia ka õpetuse kuidas neid "valmistada".
- Osta kvaliteetsed pähklid (ei ole musta värvi ja krimpsus)
- Leota pähkleid 1-2 tundi
- Loputa
- Pane õhu kätte kuivama
Tundub mõistlik leotatud pähklid mõne päeva jooksul ära tarvitada, muidu võivad riknema minna. Endal ei ole veel juhtunud, et pähklid seisma jääks.
Pähkleid hakkasin leotama, et talve üleelamiseks moodustunud lukud "lahti saada" ja pähklid "ellu äratada". Nii saab kätte võimalikult palju toitaineid. Kreeka pähklid on väga tervislikud sisaldades suures koguses häid rasvu, mineraalaineid ja vitamiine.
Vastavalt toidu koostise andmebaasile sisaldavad kreeka pähklid 100g kohta:
Ühik: Kogus:
Vitamiin B6 | mg | 0.56 | ||
Biotiin | µg | - | ||
Folaadid | µg | 66.0 | ||
Vitamiin B12 | µg | 0.0 | ||
Vitamiin C | mg | 3.0 |
Söö terviseks!
Comments
Post a Comment